Banner 980x90

Svinīgā ceremonijā iemūrē kapsulu jaunā Valmieras peldbaseina pamatos

Dāvis Strazds/Valmiera24
Dāvis Strazds/Valmiera24

Piektdien, 12.februārī, Valmierā, Rīgas ielā 91, notika svinīgā kapsulas iemūrēšana jaunā Valmieras peldbaseina pamatos.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja pasākumā, iemūrētajā kapsulā  ievietota piektdienas, 12.februāra, izdevums vietējam laikrakstam "Liesma" kopā ar Valmieras pašvaldības izdevumu - "Valmiera Domā un Rada". Tāpat kapsulā ievietota simboliska medaļa nākošajiem olimpiešiem un peldētājiem, kā arī jaunā, divu eiro vērtā monēta ar stārķi. Kapsulā ievietots arī vēstījums nākamai paaudzei, kuru parakstīja Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Baiks, Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, SIA "Arčers" valdes priekšsēdētājs Jānis Markulis, Vidzemes Olimpiskā centra (VOC) valdes priekšsēdētājs Artis Janosns un Valmieras bērnu sporta skolas (VBSS) direktore Līga Dzene.

Vēstījumā iekļauta informācija par iepriekšējo baseinu, kurš šogad svinēs 40 gadu jubileju, kā arī informācija par to, ka Valmierā izveidota pirmā peldētapmācība. Tāpat kapsulā ievietots arī vēstījums nākošajiem sportistiem, kas izmantos baseinu. 

Svinīgajā kapsulas iemūrēšanā uzrunu teica Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jāni Baiks: "Šodien ir vēsturiska diena mūsu pilsētai. Valmiera mīl sportu. Mums ir ļoti labi attīstīta dažādu sporta veidu infrastruktūra, bet viss ar laiku nolietojas. Novembrī mēs svinējām mūsu vecā baseina 40 gadu jubileju, kas nu jau ir godam nokalpojis. Gribu pateikt lielu paldies viesiem, kas ir palīdzējuši pie tā, lai mēs šodien ieguldītu vēsturisko kapsulu. Ir noteiktas koordinātas, kur kapsula atradīsies, lai cilvēkiem pēc, apmēram 100 gadiem būtu vieglāk to sameklēt." 

Savukārt Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis lepojās ar valmieriešu sasniegumiem sportā: "Domāju, ka šis peldbaseins lieliski papildinās VOC būves. Tas papildinās valmieriešu sporta tradīcijas. Mēs redzam, ka pilsētas vadība mērķtiecīgi, soli pa solim, realizē lietas, kas ir pilsētniekiem svarīgas. Valmierieši prot parādīt pārējai Latvijai, kā pareizi un veselīgi dzīvot. Lai bagātajam olimpisko medaļu klāstam, ar ko var lepoties valmierieši, pievienojas arī jaunas medaļas, kas kaldinātas šajā baseinā. Celtniekiem jāvēl - lai ātri ceļas un ilgi stāv." 

LOK  ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers klātesošajiem teica: "Šis ir patīkams brīdis mums visiem kopā, jo sports Valmierā attīstās un droši skatās nākotnē. LOK kopā ar jums aizvadītajos gados ir darījusi daudz labus darbus, veidojot jaunus un modernus olimpiskos centrus, kuros trenējas mūsu labākie sportisti. Valmieras vārds ir pazīstams visā pasaulē. Zinot valmieriešu apņēmību un domes deputātu mērķitiecību, izsaku pārliecību, ka šis ir nopietns solis jaunu iespēju radīšanai. Man ir pamatotas šaubas, ka šī nebūs pēdējā pamata kapsula, ko liksim kādā no sporta objektiem Valmierā."

Valmieras bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene pievienojās runātājiem ar labu vēlējumiem: "Mums atliek tikai strādāt. Lai visi bērni un pieaugušie Valmierā un visā Vidzemē iemācās peldēt. Novēlu treneriem darboties tā, lai mums izvdeitotos kāds jauns olimpietis vai pat kāda jauna olimpiskā medaļa, tā kā darbs jāiegulda liels."

Kapsulas iemūrēšanā par muzikālo pavadījumu rūpējās Valmieras Valsts Ģimnāzijas pūtēju orķestris "Si bemol".

Valmiera24 jau ziņoja, ka Šonedēļ notiks kapsulas iemūrēšana jaunā Valmieras peldbaseina pamatos.

   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)