Banner 980x90

"Food Union" eksportu uz Ķīnu varētu sākt nākamā gada martā

Papildināts ar video.

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" trešdien, 10.decembrī, prezentēja eksportam uz Ķīnu paredzētos piena produktus. Plānots, ka 2015.gada janvarī "Food Union" ražotnēs Latvijā norisināsies Ķīnas pārtikas drošības sistēmas (HACCP) audits, pēc kura paredzams, ka 2-3 mēnešu laikā uzņēmums saņems sertifikāciju eksporta uzsākšanai uz Ķīnu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja "Food Union" sabiedrisko attiecību pārstāve Linda Mežgaile, eksportēt paredzēts "RASA" pienu un "Rasēns" piena dzērienus, "RASA" svaigos un kausētos sierus, "RASA" sviestu un "Ekselence", "Pols" un "Nu Fruit" saldējumus.

"Pašlaik Ķīna ir pasaulē lielākais piena produktu importētājs. Taču Ķīnas tirgus nav homogēns, patērētāju gaumes reģionos atšķiras un tās strauji attīstās. Dalība lielākajā Ķīnas ziemeļu reģiona pārtikas izstādē World of Food Beijing 2014 un atsauksmju saņemšana no potenciālajiem pircējiem nostiprināja mūsu pārliecību, ka Latvijā ražotiem piena produktiem ir potenciāls Ķīnas tirgū, taču tiem ir jābūt ar augstu pievienoto vērtību un ilgu derīguma termiņu," skaidro AS "Rīgas piena kombināts" ("Food Union" grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Valmiera24.lv jau vēstīja
, ka šī gada novembrī "Food Union" piedalījās lielākajā pārtikas izstādē Ķīnas ziemeļu reģionā "World of Food Beijing 2014", kurā prezentēja "RASA" sviestu un svaigos un kausētos sierus, "Rasēns" piena dzērienus bērniem, "Limbažu piens" svaigo sieru un "Lapzemes sieru "Valmiera", kā arī industriālos produktus - sauso pienu un sausās piena sūkalas.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)