Banner 980x90

Valmierā izglītos par ēku ekspluatācijas un būvdarbu nepilnībām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Piektdien, 4.septembrī, Valmierā Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) sāks reģionālo informatīvo semināru ciklu pašvaldībām un pašvaldību būvvaldēm, kā arī citiem būvniecības procesa dalībniekiem, lai informētu par BVKB īstenotajās pārbaudēs visbiežāk konstatētajām nepilnībām publisko ēku ekspluatācijā un būvniecībā, informē BVKB.

Seminārs notiks plkst.11 Valmierā, Valmieras pilsētas domē, Lāčplēša ielā 2.

Informatīvajos semināros BVKB būvinspektori iepazīstinās ar pārbaužu saturu un metodiku, kā arī informēs par visbiežāk konstatētajām problēmām un atbildēs uz pašvaldību pārstāvju jautājumiem.

BVKB 2015.gada pirmajos sešos mēnešos jau pārbaudījis gandrīz 600 publisko ēku visā Latvijā un konstatējis, ka tikai 15% no visām apsekotajām valsts, pašvaldību un privātajām ēkām pilnībā atbilst visām drošības prasībām. Līdz gada beigām BVKB plānojis pārbaudīt 2000 publisko ēku visā Latvijā, īpašu uzmanību otrajā pusgadā pievēršot izglītības iestādēm, viesnīcām un birojiem. Kopš šā gada 1.jūlija sekmīgi sākta arī jauno būvobjektu kontrole.

Informatīvie semināri no 4.septembra līdz 16.oktobrim norisināsies visos Latvijas reģionos - Valmierā, Liepājā, Rēzeknē - un noslēgsies ar diviem semināriem Rīgā. Semināriem var pieteikties BVKB mājaslapā "www.bvkb.gov.lv".

Semināri paredzēti arī 18.septembrī plkst.11 Liepājā, Liepājas pilsētas domē, Rožu ielā 6, 2.oktobrī plkst.10 Rēzeknē, Rēzeknes pilsētas domē, Atbrīvošanas alejā 93, un 16.oktobrī plkst.10 un 13 Rīgā, BVKB telpās Krišjāņa Valdemāra ielā 157.

Plānots, ka BVKB līdz gada beigām rīkos seminārus arī par citiem aktuāliem ar būvniecības nozari saistītiem jautājumiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)