Banner 980x90

Vidzemes Augstskola uzņem 20 apmaiņas programmas studentus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākoties pavasara semestrim, studijas Vidzemes Augstskolā uzsāks arī 20 ārvalstu studenti no Francijas, Spānijas, Turcijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Gruzijas, Armēnijas un Azerbaidžānas, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

Studenti, kas Vidzemes Augstskolā studēs dažādās studiju programmās, apgūs ne vien izvēlētos studiju kursus, bet arī latviešu valodu un kultūru.

Pirmajās dienās studenti tiek iepazīstināti ar augstskolu, Valmieras pilsētu un tās apkārtni, piedaloties ekskursijās, lekcijās un studentu organizētos pasākumos. Ārvalstu studenti kopā ar mentoriem - Vidzemes Augstskolas studentiem, piedalījās "Snack party", apskatīja Valmieru, kā arī tuvāk iepazīs viens otru "Jautājumu-atbilžu" vakarā. Ārvalstu studenti atzina, ka mentoru palīdzība ir ļoti nozīmīga, tas ļauj viņiem labāk iejusties un rodas sajūta, ka visi ir viena liela ģimene.

"Es izvēlējos Vidzemes Augstskolu, jo mana augstskola to ieteica kā žurnālistikas studentei. Šeit ir laba atmosfērā, lai studētu, kā arī iespēja pilnveidot gan krievu, gan angļu valodas. Man patīk Valmiera, un arī cilvēki šeit ir ļoti draudzīgi," atklāja studente no Gruzijas Nino Mišveladze, kura pateicoties veiksmīgi noslēgtai sadarbībai ar ārpus Eiropas Savienības valstīm var apciemot Latviju.

"Vēlējos apmeklēt Baltijas valstis, jo Francijā mēs nezinām daudz par Ziemeļvalstīm. Es ļoti novērtēju iespēju būt te," stāsta Baptists Čevaliers, kurš atbraucis uz Latviju no Francijas "ESME Sudria" projekta ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)