Vidzemes Augstskolā notiks konference "Tulkojums ar garšu"
27.maijā Vidzemes Augstskolas Valodu studiju un eksaminācijas centrs sadarbībā ar Dikļu pili ikgadējā Tulkotāju programmas pasākuma "Tulkojums ar garšu" ietvaros rīko starpdisciplināru zinātnisku konferenci "Ēšanas kultūras un kulinārās valodas aspekti starpkultūru komunikācijā."
Konferencē ar zinātniskajiem lasījumiem uzstāsies pētnieki no Liepājas Universitātes, Ventspils Augstskolas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Vidzemes Augstskolas. Radošus kulināros paraugdemonstrējumus rādīs Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš. Konferencē tiks aplūkoti tādi temati kā pirmās pavārgrāmatas latviešu valodā, konditorejas termini latviešu rakstu valodā 17.un 18.gadsimtā, garšu apzīmējumu metaforiskais lietojums un citi.
Dalība konferencē ir bez makas; sākums 11:30. Norises vieta - Vidzemes Augstskolas 229. auditorija, Cēsu iela 4. Konferences programma un papildus informācija: http://www.va.lv/lv/zinas/notiks-konference-tulkojums-ar-garsu
Uz sarakstu