Banner 980x90

Vides mākslas objekts "Atlētu kustību lauks" izvirzīts dizaina gada balvai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas Dizaineru savienības balvai dizainā 2016 izvirzīts Valmieras pilsētas centrā uzstādītais vides mākslas objekts "Atlētu kustību lauks", kura autores ir "IBIO union" mākslinieces Laine Uzulēna un Laura Bistrakova, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" Sabiedrisko attiecību speciālists Emīls Ozerinskis.

"Esam gandarītas par veiksmīgo sadarbību ar Vidzemes Olimpisko centru, kas vainagojusies ar priecīgu ziņu. Vides mākslas objekts "Atlētu kustību laiks" iekļuvis konkursa 2.kārtā apakškategorijā Ilgtermiņa un īslaicīgie vides objekti," šonedēļ Vidzemes Olimpisko centru informēja "IBIO union" vides māksliniece Laine Uzulēna.

Vides mākslas objekts "Atlētu kustību lauks" radās pēc SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" iniciatīvas, uzmeklējot "IBIO union" mākslinieces, kuras sevi biji bija apliecinājušas ar pamanāmiem mākslas objektiem Rīgas centrā. Kopējā sadarbībā, ideja izteiksmīgi attēlot sportistu kustības ieguva aprises vides objekta "Atlētu kustību lauks" veidolā. Mākslas objekta izveidi finansiāli atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība, bet figūru izgatavošanu nodrošināja Valmieras metālapstrādes uzņēmums SIA "Metāro".

"Atlētu kustību lauks" saņēmis pozitīvu novērtējumu no Latvijas Dizaineru savienības žūrijas, kura veikusi nopietnu darbu un atlasījusi labākos, nominējot Valmieras vides objektu starp četriem pretendentiem Gada balvai dizainā, kategorijā ilgtermiņa un īslaicīgie vides objekti. No 30.septembra līdz 2.oktobrim nominētie darbi tiks eksponēti Ķīpsalas izstāžu hallē, bet 30. oktobrī tiks paziņoti 2016.gada dizaina balvas laureāti.

2016.gadā Valmiera sevi pašpasludināja par Latvijas sporta galvaspilsētu, jo šajā vasarā valmierieši uzņēma Latvijas IV olimpiādi un Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā. Īpašu prieku radīja Valmieras basketbolistu izcīnītais Latvijas čempionu tituls, bet 18.septembrī vasaras sporta sezonu noslēgs desmitais Valmieras maratons. Sporta nozīmi Valmieras pilsētvidē apliecināja vides objekts "Atlētu kustību lauks", kurā attēlotās figūras simbolizē piecas dinamiskas vieglatlētikas disciplīnas – skriešanu, barjerskriešanu, soļošanu, lodes grūšanu un šķēpa mešanu. Katrs attēlojums sastāv no trīs daļām, veidojot sportistu kustību amplitūdu, kas parāda izteiksmīgākās pozīcijas, sportistam izpildot attiecīgo disciplīnu. Kopumā piecas figūras veidotas no 15 izteiksmīgiem pozīciju attēlojumiem. Figūru krāsas atvasinātas no Olimpisko riņķu krāsām un veidotas spilgtas, lai izceltos pilsētvidē un būtu labi saskatāmas gan kājāmgājējiem, gan autovadītājiem. Figūras izveidotas no izturīga metāla rāmja un stiprinājumiem, saplākšņa, kas pārklāts ar krāsu un atstarojošiem elementiem.

Vides mākslas objekts "Atlētu kustību lauks" tika atklāts 24.maijā Valmieras pilsētas centrā, kur tas apskatāms gan valmieriešiem, gan Valmieras pilsētas viesiem, padarot pilsētas centru krāsaināku un apliecinot sportu kā neatņemamu Valmieras pilsētas dzīves sastāvdaļu. Vides objekts šajā vietā atradīsies arī Valmieras maratona laikā, bet septembra beigās tiks pārvietots uz Ķīpsalas izstāžu halli, lai piedalīties dizaina gada balvas izstādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)