Banner 980x90

Ventspils Augstskolā aizvadīta Zinātnieku nakts   

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Piektdien, 25.septembrī, no plkst.18.00, Ventspils Augstskolā pulcējās kupls skaits interesentu, kuri vēlējās ielūkoties aizraujošajā zinātnes pasaulē.

Pasākumu apmeklēja bērni kopā ar saviem vecākiem, skolēni, studenti un citi interesenti. Ventspils Augstskola pasākuma apmeklētājiem piedāvāja izzinošās lekcijas, demonstrējumus un ekskursijas optikas laboratorijās.

Pasākuma programmā tika piedāvātas trīs izzinošās lekcijas, kuras bija veltītas gaismas tematikai no dažādu profesiju pārstāvju skatupunkta - valodnieka, fiziķa un radioastronoma.

Gaismas tematika tika aplūkota Aspazijas un Raiņa dzejā, analizējot vārda "gaisma" lietojumu abu autoru darbos. Ventspils Augstskolas rektore dalībniekus aizraujošā veidā iepazīstināja ar to, kas ir gaisma un centās noskaidrot, vai gaismu var pārnēsāt maisos. Noslēgumā radioastranomi pievērsās lielākā gaismas avota – Saules pētīšanai.

6701e19a1d0752b48a929037adb9

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)