Banner 980x90

Vējonim veiks sirds operāciju

Raimonds Vējonis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Raimonds Vējonis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA

Ziņai pievienota 5.-6.rindkopa

Mediķi Valsts prezidentam Raimondam Vējonim konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai tiks veikta sirds operācija, aģentūru LETA informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā Vējonim veikti papildu izmeklējumi. Mediķi konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda ir lēmusi, ka šobrīd galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana.

Pirms operācijas Valsts prezidents un viņa ģimene sarunā ar Stradiņa slimnīcas kardiologiem un anesteziologiem saņēmuši detalizētu skaidrojumu par saslimšanu un plānotās operācijas gaitu un piekrituši operācijai.

Pēc operācijas kardiologi un iesaistītie speciālisti sniegs informāciju par operācijas norisi, kas varētu būt ap plkst.15.30 pēcpusdienā.

"Tā ir sirds operācija - tā, protams, ir nopietna atvērtā sirds operācija. Tā nav maza invazīva operācija ar nelielu iejaukšanos. Tas prasa zināmu laiku. Operācija jau tiek veikta, tāpēc tā pēcpusdienā varētu noslēgties," skaidroja Sīle un piebilda, ka Stradiņa slimnīcā atvērtā sirds operācijas ir ļoti labā Eiropas līmenī - tiek veiktas vairāk nekā 1000 operācijas gadā.

Sīle gan nenosauca ārstus, kuri piedalās operācijā, taču operācijā piedaloties vesela mediķu komanda.

LETA jau vēstīja, ka Vējonis pirmdien tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers". Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā iepriekš apstiprināja, ka Vējonis devies uz stacionāru, lai nodrošinātu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos no vīrusa infekcijas.

Izvērtējot Vējoņa veselības stāvokli, ārsti vakar nolēma turpmāko prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidents tika ievietots Latvijas Kardioloģijas centrā. Slimnīca viņa veselības stāvokli iepriekš nekomentēja.

Lai Vējonis visus spēkus varētu veltīt atveseļošanās procesam, ar trešdienu Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticētas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)