Banner 980x90

Valmieriešu ģimenes mudina ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus

Rīga, 6.sept., LETA. Sākoties mācību gadam, mainās ikdienas gaitas, tādēļ Valmieras pilsētas pašvaldība aicina ģimenēs pārrunāt ar drošību saistītus jautājumus, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Bieziņa.

Bieziņa klāstīja, dodoties ar kājām, vai pārvietojoties ar velosipēdiem, bērniem un jauniešiem jāatceras, ka ielas šķērsošanai visdrošāk ir izvēlēties taisnu un labi pārredzamu ielas posmu. Savukārt ar jaunākajiem bērniem vecāki tiek mudināti pārrunāt rīcību gadījumos, ja izkāpts nepareizajā pieturvietā vai autobuss nokavēts.

Lai jaunietis bez vecāku pavadības brauktu uz skolu ar velosipēdu, viņam ir jābūt vismaz desmit gadu vecam. Bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, braucot ar velosipēdu, galvā jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei, bet braucot nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam jābūt aprīkotam ar atstarotājiem, kā arī gaismas lukturiem. Pirms brauktuves šķērsošanas velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu un jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

Ja jaunietis ikdienā pārvietojas ar mopēdu, ģimenē būtu jāpārrunā satiksmes noteikumu ievērošanas jautājumi. Nereti jaunieši ar mopēdiem pārvietojas pa vietām, kur atļauta pārvietošanās vien ar nemotorizēto transportu. Savukārt jauniešu, kas izmanto skeitparku, drošībai nepieciešams lietot ķiveri, roku un kāju aizsargelementus, piebilda Bieziņa.

Valmieras pašvaldības policija risina arī situācijas, kad bez pieaugušo uzraudzības palikuši pusaudži organizē dzīvokļos skaļas ballītes, traucē kaimiņu mieru, smēķē un lieto alkoholu. Šādos gadījumos atbildība par pašvaldības Sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu un administratīvā atbildība ir gan pusaudža vecākiem, gan pusaudzim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)