Banner 980x90

Valmieras TIC atklāj trešo Ceļotāju stāstu vakaru sezonu

Foto: Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Foto: Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv

Ceturtdien, 24.septembrī,  Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) atsāka Ceļotāju stāstu vakaru trešo sezonu un aicināja valmieriešus iepazīt Latvijas - Lietuvas pierobežu. 

 

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja Valmieras TIC pārstāve Inita Kūlīte, šogad Ceļotāju stāstu vakari turpinās iesākto tradīciju un piedāvās valmieriešiem iepazīt dažādus piedzīvojumus tuvos un tālos ceļojumos.

Pirmie vakara viesi šajā sezonā bija  fotogrāfs Klāvs Vasiļevskis un Reinis Bajors, kurš ir atbildīgs par Latvijas reģionu televīzijas programmas pārraidi un tehnisko nodrošinājumu. Abi puiši jau vairākus gadus ir pārliecināti valmierieši un dedzīgi veloentuziasti.

Jau trešo vasaru pēc kārtas Klāvs un Reinis devās vairāku dienu velobraucienā. Pirms diviem gadiem puiši mēroja ceļu no Valmieras uz Kurzemi, pērn viesojās Sāremā salā Igaunijā, bet šovasar nolēma ceļot uz trešo neapceļoto Baltijas valsti - Lietuvu. 

"Ceļojumiem ir raksturīga viena lieta - tu nekad nevari zināt ko satiksi. Vienā no kempingiem, kurā nakšņojām satikām Jāni Jarānu un citus aktierus no Latvijas," stāsta Reinis.

Veloekspedīciju puiši sāka Latgales lielākajā pilsētā Daugavpilī. No Daugavpils devās uz dienvidiem, šķērsoja Latvijas – Lietuvas robežu un devās taisnā ceļā uz Lietuvas atomenerģijas galvaspilsētu Ignalinu.

Ekspedīcijas turpinājumā viņi apmeklēja vecāko Lietuvas nacionālo parku – Augštaitijas Nacionālo parku. Tieši Augštaitijas vēsturiskais novads ir ezeriem bagātākais reģions Lietuvā. Brauciena turpinājumā puiši devās gar karaļa Mindauga seno galvaspilsētu Vorutu līdz nonāksim Anīkščos.

Atgriežoties Latvijā, viņi viesojās kādreizējās Kurzemes guberņas austrumu daļas tirdzniecības un izglītības centrā Subatē, bet pēc tam caur Ilūksti devās atpakaļ uz Daugavpili, kur noslēdza nedēļu ilgo veloekspedīcija.

Nākamais Ceļotāju stāstu vakars gaidāms oktobrī, tajā viesosies Tūrisma aģentūras "Balt-Go" vadītāja Līga Pommere un iepazīstinās klātesošos ar piedzīvoto Gruzijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)