Banner 980x90

Valmieras skolēni piedalās starptautiskajā IT konkursā "Bebr[a]s"

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Kā katru gadu, arī šogad, novembrī skolēni no daudzām pasaules valstīm piedalījās īpašā izaicinājumā – "Bebr[a]s" konkursā. Tas ir starptautisks informātikas konkurss 5.-12. klases skolēniem, kurā skolēni, izmantojot loģisko un algoritmisko domāšanu, tiešsaistē 45 minūšu laikā risina aizraujošus uzdevumus, pilsetas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas informātikas un programmēšanas pamatu skolotāja Inta Grabe. 

Pagājušajā gadā konkurss notika 49 valstīs, izaicinot vairāk nekā 1,3 miljonus dalībnieku. No šī gada konkursu organizē IT uzņēmumu grupa VISMA un tas pirmo reizi tiek organizēts divās kārtās. Pirmā kārta norisinājās no 17. līdz 23.novembrim. 

Konkurss "Bebr[a]s" notiek četrās vecuma grupās. Valmieras skolu jaunieši visveiksmīgāk startējuši 7.-8.klašu grupā un 9.-10.klašu grupā. 9.-10.klašu grupā Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena (matemātika un datorika) skolēni Adrians Netlis un Dairis Krasovskis iekļuvuši konkursa 2.kārtā, tāpat veicies arī Valmieras Valsts ģimnāzijas skolniecei Diānai Zariņai. 7.-8.klašu grupā veicies diviem Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēniem – Robertam Kļaviņam un Elīnai Elizabetei Runcei.

Visi iepriekšminētie jaunieši ir iekļuvuši konkursa nākamajā kārtā, kas norisināsies 21.janvārī RTU Inženierzinātņu vidusskolā. 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)