Valmieras pilsētas svētku laikā varēs apmeklēt "Gardēžu pili"

Pasākuma laikā uzstāsies piecu restorānu šefpavāri – Valters Zirdziņš no restorāna "Rātes Vārti", Dikļu pils šefpavārs Jānis Siliņš, Latvijas "Pavāru kluba" dibinātājs, "Restorāns3" šefpavārs Ēriks Dreibants, "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns un Valmiermuižas alus virtuves meistari.
No plkst.10.30 līdz 14 norisināsies četru reģionu konkursa "Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā" Vidzemes posms, kurā tā dalībnieki demonstrēs mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam.
Dienas laikā būs iespējams arī apmeklēt mājražotāju un amatnieku tirdziņu, piedalīties Valmieras muzeja un krodziņa "Pils ķēķis" darbnīcās
Ēdienu darbnīcā "Bruņinieka mielasts" tiks uzburta viduslaiku noskaņa, gatavošanā izmantojot muzeju krājumā atrodamas senās receptes, kā arī Valmieras muzeja garšaugu dārzā izaudzēto.
Savukārt četri Hanzas namiņi vilinās ar īpašiem piedāvājumiem. Tējas namiņā varēs gūt plašāku ieskatu par ārstniecības augiem. Turpat apmeklētāji aicināti atveldzēties ar atspirdzinošu zāļu dzērienu. Garšaugu namiņā prāta "asināšana" notiks, meklējot atrisinājumu gardēžu mīklām, kā arī mēģinot atpazīt viduslaikos populārus garšaugus. Degustēšana un interesanta darbošanās notiks Plāceņu namiņā, iepazīstot viduslaiku pamatēdienu – maizi un plāceni. Savukārt Ceļotāju namiņā interesenti varēs izzināt, no kurienes un kā pie mums nokļuva dažādi augi, dārzeņi un augļi.
Uz skatuves pavāru meistarklases mīsies ar muzikāliem priekšnesumiem. Uzstāsies DJ AG, ģitāristi Reinis Jaunais, Kaspars Niklasons, etnomuzikoloģe Zane Pērkone un dziedātāja Kristīne Liede, kā arī grupa "Bezgalībieši". Savukārt meistarklasi rādīs šefpavāri Artūrs Taškāns, Valters Zirdziņš, Ēriks Dreibants, Jānis Siliņš un Dzintars Kristovskis.