Banner 980x90

Valmieras drāmas teātrī atzīmēs režisora Fēliksa Deiča jubileju

Valmiera, 28.marts, LETA. Par godu nozīmīgajai Valmieras drāmas teātra režisora Fēliksa Deiča 80 jubilejai otrdien, 4.aprīlī plkst.17 teātrī tiks atklāta foto izstāde "Režisors un teātris", uz kuru aicināts ikviens teātra mākslas cienītājs, bet plkst.18.30 Apaļajā zālē tiks spēlēta F.Deiča iestudētā izrāde "Zikovi", aģentūru LETA informēja Valmieras drāmas teātra pārstāve Zane Ceriņa.

Pēdējo 5 gadu laikā Fēlikss Deičs Valmieras drāmas teātrī iestudējis tādas izrādes kā M.Gorkija "Dzimta" ("Vasa Žeļeznova", 2013), Ģ.Urbana "Visām pelēm garšo siers" (2014), kas kļuvusi par bērnu izrādes hītu, Dž.Marella "Saules pelni" (2014), vēl nesen, atkal atgriežoties pie sava iemīļotā krievu klasiķa, pabeidzis darbu pie M.Gorkija "Zikovi" (2016), ir ķēries pie jauna iestudējuma - franču filozofa un dramaturga A.Kamī lugas "Pārpratums".

Deičs strādājis arī Jaunatnes teātrī, Liepājas teātrī. Režisors mūža laikā ieguvis balvu par mūža ieguldījumu, gada režisora godalgu un Teātra balvas par iestudējumiem "Ļaunais gars", "Trīnes grēki", "Pie aizbirušā avota", "Potivāra nams" un "No saldenās pudeles", kā arī A.Čehova "Ivanovs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)