Banner 980x90

Valmieras 2.vidusskolā notiks akcija "Totālais diktāts"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 16.aprīlī plkst.15.00 Valmieras 2.vidusskolā notiks akcija "Totālais diktāts", pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Totālais diktāts  ir ikgadēja izglītības akcija, ar mērķi piesaistīt uzmanību rakstītprasmei krievu valodā un rakstīšanas kultūras attīstībai.

Akcijas būtība – brīvprātīgs bezmaksas diktāts visiem interesentiem. Akcija vienlaicīgi notiek desmitiem valstīs (ievērojot četras laika joslas).

Šīs zibakcijas ideja radusies 2004 gadā Novosibirskas Valsts universitātes Filoloģijas fakultātē, Krievijā, kur pasākums "Totālais diktāts" norisinājās pirmo reizi. Piedalīties diktāta rakstīšanā aicināts ikviens, kurš vēlas atbalstīt pašas zibakcijas devīzi "Rakstīt pareizi ir modē!" un kas vēlas pārbaudīt savas krievu valodas zināšanas.

Aicināti piedalīties visi interesenti. Iepriekšēja reģistrācija akcijai nav nepieciešama. Totālā diktāta autors – krievu bērnu literatūras rakstnieks un dzejnieks Andrejs Usačovs.

Akcijas organizatori: Lidija Fjodorova (lidija.fjodorova@inbox.lv) un Oksana Štainmillere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)