Banner 980x90

Valmierā viesosies Latvijas un Vācijas prezidentu kundzes

Daugavpils, 23.aug., LETA. Šodien Valmierā oficiālā vizītē viesosies Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera kundze Elke Bīdenbendere un Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Bulmeistare.

Prezidentu kundzes apmeklēs Valmieras pilsētas pašvaldību, tiekoties ar domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, priekšsēdētāja vietnieku Ričardu Gailumu, domes deputātu Andri Kleperu un ārējo sakaru organizatori Elīnu Rubuli. Vizītes gaitā viesi uzzinās par Valmieras galvenajiem attīstības rādītājiem, uzņēmēju veiksmes stāstiem, par Valmieras un Vācijas sadraudzību, kā arī dažādiem pilsētas attīstību raksturojošiem jautājumiem. Tāpat tiks sniegta informācija par nākamā gada jūnijā Valmierā plānoto tautsaimniecības forumu.

Pēc tam Bīdenbendere un Vējone dosies uz Valmieras SOS bērnu ciematu, kur tiksies ar ģimenēm un ciemata direktoru Ediju Pētersonu, kā arī Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas vadītāju Ilzi Paleju. Atzīmējot Valmieras SOS bērnu ciemata desmit gadu jubileju, bērni un jaunieši viesiem sniegs muzikālu priekšnesumu.

Valsts prezidents Vējonis ar Vācijas Federatīvās Republikas prezidentu Šteinmeieru oficiālā vizītē tiksies Rīgā. Tikšanās gaitā plānots pārrunāt Vācijas ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā, Latvijas un Vācijas divpusējās ekonomiskās attiecības, kā arī sadarbību mediju un profesionālās izglītības jomā. Tāpat tiks diskutēti ES un NATO sadarbības jautājumi, attiecības ar Krieviju un situācija Ukrainā, kā arī attiecības ar Austrumu partnerības valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)