Banner 980x90

Valmierā notiks Latvijas skolu teātru parāde "Teatrons 2016"

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Sestdien, 28.maijā un svētdien, 29.maijā Valmieras pilsētā notiks Latvijas skolu teātru izrāžu parāde "Teatrons 2016", pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valsts izglītības satura centrs sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Āboltiņa.

Latvijas skolu teātru parādē "Teatrons 2016" kopumā būs skatāmas 32 dažādas izrādes, ko piedāvās Latvijas izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātru kolektīvi, pulciņi un studijas no Rīgas, Valmieras, Jaunjelgavas, Vangažiem, Rūjienas, Mālpils, Limbažiem, Daugavpils, Ikšķiles, Ogres, Lielvārdes, Jelgavas, Staļģenes, Druvas, Madonas, Liezēres, Tirzas, Preiļiem, Praulienas, Smiltenes, Eglaines, Druvienas un Berģiem.

Ar lielu atbildību žūrija izvērtēja iesūtītās izrādes un atzina, ka ar radošu attieksmi un mūsdienīgu skatījumu režisori un pedagogi veidojuši iestudējumus. Izrāžu parādē vienkopus pulcēsies 33 teātru kolektīvi no visas Latvijas un 27 teātra sports komandas, ar vairāk nekā 500 dalībniekiem.

Izrādes gan lielajā, gan mazajā zālē varēs vērot Valmieras Viestura vidusskolā, savukārt Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā teātra sports komandas cīnīsies par savu galveno balvu. Skolu teātra izrādes vēros eksperti, piešķirot piecas speciālbalvas.

Latvijas skolu teātru izrāžu parādes mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu skatuves runas prasmes, talanta un spēju izkopšanu teātra mākslas jomā, kā arī nodrošināt skolēnu teātra spēles tradīcijas saglabāšanu un attīstību Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesā.

Savukārt no 2. līdz 4. jūnijam skolu teātru izrāžu parāde "Spēlēsim Te-Ātri!" notiks Liepājā.

Izrāžu parādi "Teatrons 2016" organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras Jaunatnes centru "Vinda", Valmieras Viestura vidusskolu un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju.

Pasākuma programma:

28.maijs:
* No plkst.9.00 līdz plkst.16.00 teātra izrādes Valmieras Viestura vidusskolā;
* No plkst.10.00 līdz plkst.16.00 "Teātrasporta" turnīrs Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā;
* No plkst.18.00 - "Teatrons 2016" atklāšana Valmieras sākumskolas amfiteātrī.

29.maijs:
* No plkst.9.00 līdz plkst.16.00 teātra izrādes Valmieras Viestura vidusskolā;
* No plkst.10.00 līdz plkst.16.00 "Teātra sporta" turnīrs Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā;
* No plkst.18.00 - pasākuma noslēgums koncertzālē "Valmiera", Vecpuišu parkā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)