Banner 980x90

Valmierā notiek Atkritumu novēršanas tematiskās dienas

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Novembra pēdējā nedēļa Eiropā atzīmēta kā Eiropas Atkritumu samazināšanas nedēļa, katru gadu to veltot atšķirīgai tēmai. 2016.gada temats ir izlietotā iepakojuma samazināšana.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pasvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vide komunikācijā Līga Bieziņa, Valmierā atkritumu samazināšanas nedēļas laikā Valmieras 2.vidusskolas Ekopadomes skolēni ir sagatavojuši tematisku izstādi, kas apskatāma skolas telpās. Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldība, SIA "ZAAO" un Valmieras 2.vidusskola aicina pievērst uzmanību ikdienā izmantotā vieglā plastmasas iepakojuma un maisiņu lietošanai, novēršot to nonākšanu vidē un samazinot sadzīves atkritumos izmestā iepakojuma daudzumu. 

Izlietotā iepakojuma samazināšanas tēma saskan ar 2015.gadā veiktajiem grozījumiem Eiropas Savienības Direktīvā par vieglās plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņa samazināšanu. Tie nosaka, ka dalībvalstis veic pasākumus, lai panāktu plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņa samazinājumu savā teritorijā.

Kā informē Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, lai samazinātu plastmasas maisiņu lietošanu Latvijā, tiek plānots paaugstināt dabas resursu nodokļa likmi par plastmasas maisiņiem.

Valmieras 2.vidusskola Ekoskolu programmā darbojas no 2010.gada. Šogad skolas ekotemats ir "Atkritumi". Lai rosinātu līdzcilvēkus aizdomāties par radīto plastmasas iepakojuma atkritumu apjomu, Atkritumu novēršanas tematisko dienu laikā Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā "www.valmiera.lv" sociālajos tīklos "Facebook.com" un "Draugiem.lv" kā arī SIA "ZAAO" mājaslapā "www.zaao.lv" un sociālajos tīklos tiks publicēti izstādei sagatavoto plakātu attēli un skolēnu pārdomas par tiem.  

Latvija Eiropas Atkritumu samazināšanas nedēļā šogad iesaistās otro gadu. Pērn Valmieras pilsētas pašvaldība un SIA "ZAAO" Atkritumu samazināšanas tematiskajās dienās iesaistījās, organizējot akciju "Otrreiz spēli spēlēt prieks!". Tās laikā "otrā dzīve" tika dota labi saglabātām, bet vairs nevajadzīgām spēlēm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)