Banner 980x90

Valmierā jauniešu forumā apspriež iespēju rīkot mūzikas festivālu

Valmiera, 23.febr., LETA. Šonedēļ Vidzemes Augstskolā Valmieras jauniešu forumā "Domā skaļi" dalībnieki apsprieda iespēju savienot Gaujas krastus, rīkojot mūzikas festivālu, aģentūrai LETA pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

Jaunieši darbojās kopā ar Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, diskutējot par to, kā bagātināt norišu piedāvājumu jauniešu auditorijai, kā uzlabot informācijas apriti, lai tā sasniegtu mērķauditoriju. Dalībnieki apsprieda, vai Valmierā pietiek jauniešiem draudzīgu vietu un vai būtu nepieciešams veidot jaunas. Tāpat jaunieši plānoja, kā veiksmīgāk sastrādāties skolu pašpārvaldēm un kā ieceru īstenošanā sadarboties ar pašvaldību.

Jaunieši atzina, ka labprāt piedalītos un arī organizētu vēl līdz šim Valmierā nebijušus pasākumus, izmantojot šeit esošās iespējas. Kā viena no iespējām tika minēs alternatīvās mūzikas festivāls, kas simboliski savienotu Gaujas abus krastus, dotu iespēju uzstāties jaunajām grupām, piedāvātu nakšņošanu turpat netālu mežā un laivu braucienus.

Runājot par jauniešiem draudzīgu vietu piedāvājumu, tika secināts, ka dažādiem pasākumiem Valmierā ir iespējams atrast tiem piemērotāko norises vietu. Savukārt, ja būtu iespēja iekārtot jaunas telpas, piemērotāki būtu interesanti risinājumi ar iespēju telpas pārkārtot, piemēram, divu garāžu savienošana un labiekārtošana, vecā ūdenstorņa "apdzīvošana".

Bulmeistere norādīja, ka, organizējot šo jauniešu forumu, daļēji jau tiek īstenota ideja par iniciatīvas grupu, kas būtu kā tilts starp jauniešiem, skolu pašpārvaldēm un pašvaldību. Tās dalībnieki jau tuvākajā laikā plānot atkal tikties un aicina pievienoties. Grupas uzdevums būtu arī sekot līdzi jauniešu vajadzībām un attiecīgi reaģēt, piemēram, sniedzot vairāk informācijas, iesaistot pašvaldības pārstāvjus.

Foruma mērķis bija izzināt jauniešu idejas Valmieras pilsētvides un sabiedriskās dzīves uzlabošanai, kā arī rosināt viņus piedalīties to īstenošanā. Foruma iniciatori un organizētāji, finansiālu un padomdevēja atbalstu sniedzot Valmieras Jaunatnes centram "Vinda", bija Valmieras izglītības iestāžu pašpārvalžu dalībnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)