Banner 980x90

Valmierā 355 mājsaimniecības saņem apkures pabalstu

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Piektdien, 30.septembrī Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldē noslēdzās iedzīvotāju iesniegumu pieņemšana dzīvokļa pabalstam mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas individuāli.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte, 2016.gadā kurināmā iegādes pabalstu Valmierā saņēma 355 mājsaimniecības kopsummā par 65 675 eiro. Viena mājsaimniecība šogad varēja pretendēt pabalstam 185 eiro vērtībā. 

Dzīvokļa pabalstam varēja pieteikties mājsaimniecības, kas atzītas par trūcīgām, un mājsaimniecības, kuru vidējie ienākumi katram mājsaimniecības loceklim pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 60% no attiecīgā gada 1.janvārī valstī spēkā esošās mēneša darba algas apmēra. Tāpat vienatnē dzīvojoši pensionāri vai vienatnē dzīvojošas personas ar invaliditāti, ja viņu ienākumi nav lielāki par 85% no attiecīgā gada 1.janvārī valstī spēkā esošās minimālās mēneša algas apmēra.

Tiesības saņemt pabalstu kurināmā iegādei ir mājsaimniecībām, kurās visi tās locekļi ir pensionāri vai personas ar invaliditāti un kuru ienākumi uz katru mājsaimniecības locekli pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 70% no attiecīgā gada 1.janvārī valstī spēkā esošās minimālās mēneša darba algas apmēra. Mājsaimniecībām, kurās ir 1.grupas invalīds vai bērns invalīds, pabalstu piešķir, neizvērtējot mājsaimniecības ienākumus.

Piešķirto dzīvokļa pabalstu Valmieras pilsētas pašvaldība iedzīvotājam izmaksā viena mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

No 2016.gada 1.novembra Valmieras Sociālo lietu pārvalde sāks pieņemt iedzīvotāju iesniegumus dzīvokļa pabalstam mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas centralizēti.

Salīdzinoši ar šo gadu, 2015.gadā pabalstus saņēma 345 mājsaimniecības kopsummā par 62 100 eiro, savukārt 2014.gadā šo pabalstu saņēma 292 mājsaimniecības kopsummā par 46 720 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)