Banner 980x90

Uz laiku pārtrauks Vecpuišu parka pārbūvi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kopš Vecpuišu parka pārbūves uzsākšanas, ir pabeigta daļa no pārbūves pirmajā posmā plānotajiem darbiem – veikta parka centrālās daļas elektroapgādes tīklu izbūve un Leona Paegles ielas pusē esošā stāvlaukuma bruģēšana. Gājēju ietvēm daļēji pabeigta apmaļu likšana, kā arī uzsākta to bruģēšana. Parkā ir atjaunota lietus kanalizācijas sistēma un veikta infiltrācijas aku un gūliju izbūve.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā, pēdējie plānotie darbi pirms ziemas pārtraukuma ir vēsturiskā parka iekārtojumam atbilstoša dizaina laternu uzstādīšana. 

Pēc līguma laušanas ar sākotnējā parka pārbūves projekta izstrādātājiem un atkārtota meta konkursa rīkošanas, tika sagatavots Vecpuišu parka atjaunošanas būvprojekts, saglabājot lielāko daļu parkā augošos kokus un sākotnējo parka plānojumu. Parka pārbūve uzsākta 2016.gada rudenī. Darbus bija plānots pabeigt līdz gada beigām. Taču tika paredzēta arī iespēja, ka agra sala gadījumā būs nepieciešams būvdarbu tehnoloģiskais pārtraukums, iesākto pārbūvi pabeidzot 2017.gada pavasarī. 

"Vecpuišu parka atjaunošanu nolēmām veikt pakāpeniski, kā pirmo atjaunojot tā centrālo daļu. Lai izmantotu 2016.gadā parka atjaunošanai paredzēto valsts budžeta finansējumu, neskatoties uz ilgstošo pārbūves sagatavošanās posmu, darbus bija nepieciešams uzsākt šogad," Vecpuišu parka pārbūves plānošanas gaitu skaidro Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika. "Tā kā sala iestāšanās tehnisku iemeslu dēļ neļauj pilnvērtīgi turpināt parka atjaunošanu, pārbūves darbus uz laiku būs nepieciešams pārtraukt. Tiklīdz laikapstākļi būs piemēroti būvdarbu veikšanai, tiks turpināts bruģēt gājēju ietves, kā arī tiks uzstādīti soliņi, atkritumu urnas un atjaunots apgaismojums," norāda Jemšika.

Vecpuišu parka 1.kārtas labiekārtošanas darbus atbilstoši iepirkumu rezultātam veic SIA "ASFALTBŪVE" par kopējo summu 203 483,47 eiro, bet apgaismojuma izbūvi – SIA "WOLTEC" par kopējo summu 67 318,53 eiro. 68 000 eiro no parka atjaunošanai nepieciešamajām izmaksām tiek segti no valsts mērķdotācijām pašvaldību pasākumiem. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)