Banner 980x90

Stabilas un izdevīgas dabasgāzes piegādes uzņēmumiem

Atvērtais dabasgāzes tirgus energoresursu patērētājiem ir pavēris iespēju izvēlēties, no kura tirgotāja pirkt gāzi, atrodot savām vajadzībām piemērotāko pakalpojumu. Konkurences apstākļi arī panākuši, ka tirgotāji izsaka arvien labākus piedāvājumus un gāzes cenas kļūst izdevīgākas. Tomēr patērētāji joprojām nesteidzas izmantot šīs priekšrocības un iegūt izdevīgākus dabasgāzes piegādes līgumus.

SIA "Ignitis Latvija", Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis Group" meitasuzņēmums, ir stabils un uzticams atvērtā dabasgāzes tirgus dalībnieks, kas savus pakalpojumus piedāvā biznesa klientiem Latvijā. Uzņēmums ir iekarojis stabilu vietu Latvijas dabasgāzes tirgū ar:
• starptautisku pieredzi un augstu kompetenci;
• konkurētspējīgām gāzes cenām;
• drošām un stabilām dabasgāzes piegādēm;
• diversificētiem dabasgāzes piegādes avotiem, kas garantē lielāku neatkarību;
• operatīvu darbu un izcilu klientu servisu.

Dabasgāze – efektīvs un videi saudzīgs resurss
Energoresursu klāstā dabasgāze izceļas ar to, ka ir kvalitatīvs kurināmais, kas kopā ar modernām ierīcēm spēj nodrošināt augstas efektivitātes un saudzīgu energoresursa patēriņu. Lai gan dabasgāze nav atjaunojams resurss, tomēr tai ir vieni no zemākajiem CO2 izmešiem, kā arī pelnu, sodrēju un smakas izmeši ir vieni no zemākajiem, ja salīdzina ar citiem kurināmajiem. Tāpēc dabasgāzes izmantošana uzņēmuma vajadzībām ir stratēģisks un ekonomiski izdevīgs solis, kuru ieteicams izvērtēt, ja gāze šobrīd netiek izmantota, bet ir visi priekšnosacījumi šāda soļa speršanai. 

Izdevīgas gāzes cenas ar fiksētiem un elastīgiem tarifiem
SIA "Ignitis Latvija" starptautiskā pieredze un augstā kompetence ļauj uzņēmumam strādāt tā, lai katram klientam nodrošinātu individuālu un uz viņa vajadzībām vērstu pakalpojumu. Uzsākot sadarbību, tiek izvērtētas katra klienta vajadzības un reālie gāzes lietošanas paradumi. Tas ļauj izteikt piemērotāko piedāvājumu un ieteikt atbilstošāko tarifa plānu. 

• Fiksētas gāzes cenas ir piemērotas tiem biznesa klientiem, kuri vēlas stabilitāti un grib plānot izmaksas, zināt, cik daudz turpmāk būs jāmaksā par dabasgāzi. Šajā gadījumā gāzes cenas nav atkarīgas no tirgus cenas svārstībām, jo spēkā ir līguma brīdī fiksētais tarifs.
• Elastīgas dabasgāzes cenas vairāk piemērotas klientiem, kuri vēlas maksāt optimālu tirgus cenu, ko lielā mērā ietekmē dabasgāzes cenas biržā. Šāds tarifa plāns būs piemērots tiem, kuri gatavi riskēt un iegūt labāko iespējamo cenu konkrētajos tirgus apstākļos.

Diversificēti dabasgāzes piegādes avoti
Viena no būtiskām "Ignitis Latvija" konkurences priekšrocībām ir spēja nodrošināt diversificētus dabasgāzes avotus, kas arī lielākoties nosaka to, ka gāzes piegādes ir stabilas un drošas. 40% no "Ignitis Latvija" piegādātās dabasgāzes nāk no LNG Klaipēdas termināla. Tādā veidā tiek iegūta lielāka neatkarība no Krievijas dabasgāzes un ģeopolitiskās situācijas.

Jau neilgā darbības laikā, kopš Latvijā ir atvērtais dabasgāzes tirgus, "Ignitis Latvija ir spējis nodrošināt stabilu dabasgāzes piegādi uzņēmumiem un valsts sektora iestādēm. Šībrīža plašais klientu loks vēlreiz apliecina to, ka uzņēmuma starptautiskā pieredze un uzticamība klientiem ir būtiska, izdarot izvēli, kura gāzes tirgotāja piedāvājumu izvēlēties.

Kāpēc izmantot atvērtā dabasgāzes tirgus priekšrocības
Daudzi uzņēmumi izmanto vēsturiski noslēgtos līgumus par dabasgāzes piegādi, jo tā ir pierasts un ir ērti, bet ekonomiskie aspekti paliek otrajā plānā. Tomēr atvērtais dabasgāzes tirgus paver vēl nebijušas iespējas patērētājiem izdarīt pārdomātu un savās vajadzībās balstītu izvēli. Katrs uzņēmums, izvērtējot ekonomiskos rādītājus un resursu izmantošanas paradumus, var noslēgt līgumu ar tirgotāju, kurš piedāvā izdevīgākās gāzes cenas un sadarbības nosacījumus.

Ja dabasgāze ir nozīmīgs resurss uzņēmuma darbībā, tad izdevīgākas cenas iegūšana nozīmē būtisku izdevumu samazinājumu, kas ļauj uzlabot finanšu rādītājus, saimniekot atbildīgāk un efektīvāk īstenot attīstības plānus.

Iespējams, ka jaunais tirgotājs arī var nodrošināt vairākus pakalpojumus vienam klientam, ļaujot samazināt administratīvās izmaksas. Piemēram, "Ignitis Latvija" biznesa klientiem nodrošina ne tikai dabasgāzi, bet arī elektroenerģiju un saules enerģiju par konkurētspējīgām cenām. Pat tad, ja šobrīd nešķiet, ka dabasgāzes tirgotāja maiņa ir piemērots solis, tirgus situācijas un piedāvājumu izpēte var sniegt objektīvu informāciju, kas nākotnē palīdzētu pieņemt pārdomātus un uz biznesa izaugsmi vērstus lēmumus. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)