Banner 980x90

Skrastiņš: Ugunsdzēsēji jaunos normatīvus par ierašanās laiku notikumu vietās spēs izpildīt

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Valdība otrdien, 17.maijā apstiprināja jaunus noteikumus, kas paredz, ka līdzšinējo 15 minūšu vietā, pilsētās un ciemos ugunsdzēsēju ierašanās laiks notikuma vietā ir 9,5 minūtes pēc izsaukuma saņemšanas brīža. 

Kā pilsētas informācijas tīkls Pilseta24.lv uzzināja no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandiera Jāņa Skrastiņa, ugunsdzēsēji jaunos normatīvus spēs izpildīt: "Protams, esam piesardzīgi, bet es domāju, ka jaunajos normatīvos iekļausimies. Ir arī īpaši gadījumi, jo dažas mājas atrodas ļoti tālu no jebkuras apdzīvotas vieta, bet kopumā es domāju, ka šo normatīvu esam spējīgi izpildīt".

Kā ziņo aģentūra LETA, lai ievērotu vienotu pieeju, nosakot VUGD apakšvienības ierašanās laiku pilsētā, ciemā, novada un pagasta teritorijā, kur neatrodas VUGD daļa vai postenis, projekts paredz, ka apakšvienība ierodas daļas vai posteņa pārziņas rajona teritorijas tālākajā punktā 23 minūšu laikā no izbraukšanas daļas vai posteņa garāžas vai 24,5 minūšu laikā pēc informācijas par izbraukumu saņemšanas.

"Tas viss bija saskaņots ar VUGD. Arī šobrīd mēs cenšamies pēc iespējas ātrāk nokļūt izsaukuma vietās. Tehnika ir mainījusies uz jaunu, modernāku. Tuvāko divu gadu laikā Latvijā plānots iepirkt apmēram septiņdesmit jaunas Ugunsdzēsēju automašīnas. Jaunā tehnika ir jaudīgāka un veiklāka, līdz ar to, tas ir loģisks solis," situāciju skaidro Skrastiņš.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka līdz 9,5 minūtēm samazina laiku, kādā ugunsdzēsējiem jāierodas izsaukuma vietā pilsētās un ciemos.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)