Banner 980x90

Sēņu un kartupeļu sacepums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Gards sacepums, kas kā radīts rudenīgām pusdienām vai vakariņām kopā ar saviem mīļajiem!

Sastāvdaļas:

1 kg gaileņu (vai jebkuru citu sēņu)
1 kg kartupeļu
150 g zilā siera
50 g sviesta
2 glāzes saldā krējuma
Pētersīļi, dilles
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Kartupeļus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Lielākās gailenes (vai jebkuras citas sēnes) sagriež, mazākās atstāj veselas. Bļodiņā zilo sieru rūpīgi samaisa ar ½ glāzi saldā krējuma. Pēc tam pievieno atlikušo 1 ½ glāzi. Daļu sviesta uzkarsē uz pannas un apcep sēnes aptuveni 10 minūtes līdz šķidrums izgaro. Kamēr sēnes cepās, tām pievieno sakapātus pētersīļus, dilles, sāli un piparus pēc garšas. ņem keramisku, ugunsizturīgu formiņu. Tās malas iesmērē ar sviestu. Liek tajā pusi kartupeļu un apber ar sāli. Tiem virsū izkārto apceptās sēnes. Aplej ar ceturtdaļu siera un saldā krējuma masas un uz sēnēm izkārto atlikušos kartupeļus.

Tos apkaisa ar sāli pēc garšas un pārlej ar siera/saldā krējuma mērci. Pārsedz formu ar folija papīru un liek 200 grādu sakarsētā cepeškrāsnī uz pusstundu. Pēc tam noņem foliju un turpina sautēt vēl aptuveni 30 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst pilnībā mīksti, un to virskārtiņa iegūst zeltainu krāsu. Ņem formu ārā no cepeškrāsns, ļauj sacepumam pastāvēt  un ievilkties10 minūtes, pasniedz karstu. 

Raksts publicēts sadarbībā ar 


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)