Banner 980x90

"ViA/Valmiera Glass" LBL2 otrajā aplī cīnās spēcīgāko komandu grupā

Publicitātes foto/ Foto: Klāvs Vasiļevskis
Publicitātes foto/ Foto: Klāvs Vasiļevskis

Otrdien, 26.janvārī Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas čempionātā (LBL2) sākās otrais sezonas posms. "ViA/Valmiera Glass" pašreiz atrodas spēcīgāko komandu grupā un cīnās par pirmo līdz desmito pozīciju. Dotajā brīdi komanda ieņem devīto vietu.  

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja no "ViA/Valmiera Glass" menedžera Sanda Bukša, komandas sastāvā vasarā veiktas lielas pārmaiņas un 70% spēlētāju ir pavisam jauni: "Sezonas sākumā veicām lielas pārmaiņas sastāvā. Pieaicināti studenti, kas mācās Vidzemes Augstskolā (ViA). Vasarā ieguldīts pamatīgs darbs, lai meklētu spēlētājus. Runāts bija ar daudziem, taču tikai daļa iekļuva sastāvā."

Bukšs atzīst, ka sezonas sākumā komanda nebija spēlējusi spēkiem atbilstošā līmenī, jo komandas biedri nebija saspēlējušies: "Spēlētāji nāca katrs no sava Latvijas gala. Tagad rezultāti ir normāli. Sezonas vidū atkal iestājies neliels kritums bet domāju, ka viss izlīdzināsies."

"ViA/Valmiera Glass" ir studentu komanda, kuras sastāvā tikai pāris spēlētāji nestudē ViA. Spēlējot komandā un mācoties augstskolā, spēlētājiem atmaksāta mācību maksa, kā arī dzīvošana kopmītnēs un reizi dienā spēlētājiem ir iespēja paēst pusdienas par brīvu, taču Bukšs piebilst, ka šādas atlaides nav visiem: "Šādas privilēģijas dotas pēc nopelniem gan sportiskā, gan akadēmiskā ziņā. Ja ir kāds kritums, tad uz kādu laiku šie bonusi tiek atņemti."

Lai komanda segtu izdevumus, spēlētāju atzīmes nedrīkst būt nesekmīgas, kā arī jābūt regulāram treniņu apmeklējumam.

"Mūs mērķis ir, lai spēlētājs būtu ne tikai basketbolists, bet arī labs students. Pievēršam uzmanību mācību procesam. Studijas sākās septembrī, kad arī mēs sākam sekot līdzi, lai viņi iestātos augstskolā un noturētos tur, kā pilnvērtīgi studenti," stāsta Bukšs, priecājoties, ka puse no spēlētājiem budžeta grupā iekļūst arī bez piešķirtajām privilēģijām.

Bez studentiem, komandā vēl spēlē Oto Grīnbergs, kurš ir viens no līderiem un ilgstošs komandas spēlētājs. Tāpat komandas sastāvā iekļauts Agnis Brauns, kurš mācās Valmieras 5. vidusskolas 12.klasē.

Komanda trenējas divas reizes dienā, no rīta un vakara pusē. Izņēmums - kad komandai ir spēles. Tās parasti notiek divas reizes nedēļā.

Šīs sezonas mērķis "ViA/Valmiera Glass" ir iekļūt labāko četru komandu skaitā: "Protams, gribu, lai iegūstam medaļas, bet mērķis ir uzstādīts, ka jātiek četriniekā. Kā būs – nezinu. Tagad iet otrais aplis. Priekšā vēl septiņas spēles, un tad daudz ko izteiks izslēgšanas turnīrs. Arī iepriekšējos gados domājām, ka varam tikt augstāk, nekā patiesībā bijām, bet viena neveiksmīga spēle var visu izbeigt," par komandas mērķiem stāsta menedžeris.

Nesen "ViA/Valmiera Glass" ziņoja, ka meklē komandas trenera palīgu, taču Bukšs vēl neatklāj, kurš tas varētu būt: "Mums daži varianti ir. Vēl negribu skaļi teikt uzvārdus, jo nekas nav noslēgts. Gribam atrast tādu treneri, kas atbilstu kritērijiem."

Paralēli LBL2 komandai, Bukša pārvaldībā ir arī "ViA/Valmiera Glass – 2", kas spēlē LBL3 un Latvijas basketbola studentu līgas (SBL) komanda "ViA". LBL3 spēlējošā komanda pašreiz atrodas tabulas trešajā pozīcijā, bet "ViA" – otrajā.

"ViA/Valmiera Glass – 2" sastāvā šajā gadā, lai iegūtu lielākus spēles praksi, iekļauti arī Valmieras Bērnu sporta skolas audzēkņi, kas Latvijā, savā vecuma grupā, izcīnījuši pirmo vietu - Valters Vēveris, Aleksis Ābols un Rainers Hermanovskis.

"ViA/Valmiera Glass" nākošā mājas spēle paredzēta trešdien, 10.februārī Valmieras 5.vidusskolā pret "Jēkabpils – 2". Pēc tam sekos divas spēles izbraukumā – sestdien 13.februārī pret "Mārupes SC" un otrdien, 23.februārī pret "VEF skola." 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)