Banner 980x90

"Valmiermuižas alus" šogad plāno apgrozījuma pieaugumu

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Alus darītava "Valmiermuižas alus" šogad plāno apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA sacīja alus darītavas līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

"Mēs plānojam apgrozījuma pieaugumu šogad, bet pagaidām ir mazliet pāragri runāt, lai beidzas gads, tad arī ražu saskaitīsim. Mums ir prieks, ka mums šogad ir gājis labāk nekā iepriekšējā gadā, un ir prieks, ka mēs to varam teikt par katru gadu no mūsu alus darītavas radīšanas brīža," sacīja Ruņģis.

Kompānijas līdzīpašnieks sacīja, ka uzņēmums šogad deviņos mēnešos ir dubultojis pārdošanas apmēru Igaunijā. Savukārt kompānijas tumšā alus pārdošanas apjoms ir audzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tāpat uzņēmumam par apmēram 50% ir izdevies palielināt augļu un ogu zelteru "Gardu muti" pārdošanas apmērus, salīdzinot ar iepriekšējā gada deviņiem mēnešiem.

Ruņģis pastāstīja, ka šis gads "Valmiermuižas alum" ir simbolisks, jo alus darītava ir sasniegusi savu maksimālo ražošanas jaudu un turpmāk nevarēs palielināt alus brūvēšanas apmērus, tāpēc vairāk orientēsies uz jaunu, arvien bagātīgāku un interesantāku alus garšu brūvēšanu mazos apmēros.

Ruņģis sacīja, ka tieši ziemas periods ir "Valmiermuižas alus" darītavai un arī citām mazajām alus darītavām labvēlīgs laiks jaunu alus garšu izstrādei, jo ziemas sezonā alus darītavu pārdošanas apmērs var kristies no 1,5 līdz divām reizēm, līdz ar to ir alus brūvēšanai brīvas ražošanas jaudas. "Alus baudīšanas kultūras veidošanai, attīstīšanai ziemas sezonā, manuprāt, ir liels potenciāls, izaicinājums un iespēja alus brūvētājiem. Tādēļ mēs ziemas sezonā vairāk koncentrējamies uz tumšākām, tumīgākām alus garšām, kā, piemēram, no 18.novembra piedāvāsim ziemas alu, kas ir brūvēts speciāli ziemas sezonai," sacīja "Valmiermuižas alus" līdzīpašnieks.

2015.gadā "Valmiermuižas alus" apgrozījums sasniedza 3,84 miljonus eiro, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 14,6% un bija 264,9 tūkstoši eiro.

"Valmiermuižas alus" Latvijas tirgū ienāca 2009.gada pavasarī. Uzņēmuma īpašnieks ir firma "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kura 60% kapitāldaļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG", bet 16% Austrijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)