Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedra" pārdod 33% "Valmiera Glass USA Corp." akciju māteskompānijai

Foto: Valmiera-glass.com
Foto: Valmiera-glass.com
Stikla šķiedras ražotājs AS "Valmieras stikla šķiedra" noslēdzis līgumu ar māteskompāniju "P-D Management Industries-Technologies GmbH" par 33% "Valmiera Glass USA Corp." akciju pārdošanu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Valmieras stikla šķiedra" pārdevusi "P-D Management Industries-Technologies GmbH" 33% "Valmiera Glass USA Corp." akciju par kopējo summu 1 326 600 ASV dolāru.

"P-D Management Industries-Technologies GmbH" akcijas savā īpašumā iegūs, kad tiks pārskaitīta visa darījuma summa uz "Valmieras stikla šķiedras" kontu bankā. Atbilstoši līgumam naudas pārskaitījums jāveic 90 dienu laikā kopš līguma parakstīšanas dienas, proti, 12.septembra.

Minētā darījuma rezultātā ASV uzņēmums ir ieguvis jaunu nosaukumu - "P-D Valmiera Glass USA Corp.".

"Lai veicinātu uzņēmuma turpmāku attīstību, kā investors tika piesaistīts mūsu mātesuzņēmums "P-D Management Industries-Technologies GmbH". Amerikas uzņēmums joprojām paliek kā viens no mūsu "Valmiera Glass" grupas uzņēmumiem, un attiecībā uz nākamajām investīcijām Amerikas uzņēmumā esam vēl procesā un par tām ziņosim vēlāk," sacīja "Valmieras stikla šķiedras" valdes priekšsēdētājs Andrē Švjonteku (Andre Schwiontek).

Kompānijā arī norādīja, ka "Valmiera Glass USA Corp." akciju pārdošana neietekmēs "Valmieras stikla šķiedras" grupas finanšu rezultātus un grupa šogad plāno sasniegt iepriekš izziņoto konsolidēto neto apgrozījuma un peļņas prognozi.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Lielbritānijā, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp". "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" un "Vitrulan Internetional GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)