Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" uzveic "AVIS Rapla" un otro gadu pēc kārtas sasniedz BBL ceturtdaļfinālu

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Otrdien, 21.februārī "Valmiera/ORDO" "Triobet" Baltijas Basketbola līgas astotdaļfināla atbildes spēlē ar rezultātu 87:81 (divu spēļu summā 165:146) pārspēja "AVIS Rapla", tādējādi otro gadu pēc kārtas sasniedzot "Triobet" BBL ceturtdaļfinālu. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Mārtiņš Laksa, bet viesiem Tomas van der Marss izcēlās ar 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Spēles rezultātu ar 2+1 punktu gājienu atklāja viesu komandas līderis Tomas van der Marss, uz ko mājinieki atbildēja ar lieliski izspēlētu sadarbību, uzbrukuma smailē brīvā pozīcijā izvirzot komandas kapteini Artūru Bērziņu. Pirmās ceturtdaļas turpinājums aizritēja saspringtā cīņā. Valmierieši pēc Laksas precīzā tālmetiena ceturtdaļas vidū panāca sešu punktu pārsvaru, bet viesiem izdevās ātri deficītu likvidēt, pateicoties Kajupanka un Kaldres individuālajām darbībām. Jāuzteic arī viesu nepiekāpīgā spēle aizsardzībā, kas vairākkārt piespieda mājiniekus kļūdīties. Pēc vairāk kā trīs minūšu klusuma pauzes rezultātu uz tablo ar savu otro precīzo tālmetienu šovakar izkustināja Laksa, bet viesiem lieliski turpināja darboties pieredzējušais Kajupanks, kurš ar precīzu tālmetienu arī pielika punktu pirmajai ceturtdaļai (20:20). Spēles otro ceturtdaļu ar 8:0 izrāvienu iesāka viesi, kamēr mājiniekiem otrās ceturtdaļas ievadā spēle uzbrukumā pagalam nesekmējās. Viesu sastāvā produktīvi turpināja spēlēt Tomas van der Marss (12p+6atl.b), bet aizsargs Suarezs divas reizes pēc kārtas bija precīzs no tālās distances. Valmierieši gan ātri atguvās un ceturtdaļas turpinājumā veica izrāvienu 28:9, kurā īpaši uzteicams Jonāta (10 p) un Pita (7p) rezultatīvais sniegums, savukārt no tālās distances turpināja "spīdēt" Laksa (4/5), kurš ar precīzu tālmetienu arī pielika punktu spēles pirmajam puslaikam (48:37).

Otrais puslaiks iesākās ar "aukstu dušu" mājiniekiem. Viesi pēc izrāviena 13:0 atguva spēles vadību un, līdz ar to, arī intrigu divu spēļu kopvērtējumā. Lielisku nogriezni viesu sastāvā aizvadīja pirmās spēles rezultatīvākais vīrs Pāsoja, kurš vienpersoniski valmieriešu grozā "salādēja" 12 punktus, nekavējoties liekot valmieriešu komandas galvenajam trenerim Uvim Helmanim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma valmierieši atbildēja ar Laksas pieciem gūtajiem punktiem pēc kārtas, bet viesu sastāvā zem groziem turpināja dominēt Tomas van der Marss, kurš jau otrā puslaika ievadā bija noformējis double-double (16p+10reb). Trešās ceturtdaļas turpinājumā spēle izlīdzinājās un valmieriešiem, uzlabojot savu spēli aizsardzībā, izdevās apturēt viesu "iekarsušos" līderus. Punktu ceturtdaļai ar precīzu metienu no groza apakšas pielika Blaus (62:61). Spēles noslēdzošā daļa iesākās ar skaistu bloķētu metienu Jonāta izpildījumā, kas laukuma otrā pusē rezultējās ar Laksas sesto precīzo tālmetienu. Pēc brīža Laksa realizēja savu septīto tālmetienu desmit mēģinājumos, bet viesi turpināja savu spēli virzīt uz groza apakšu, kurā pa reizei precīzs bija Tomas van der Marss un Kajupanks. Ceturtdaļas vidū Haralds Kārlis ar diviem precīziem tālmetieniem pēc kārtas atjaunoja divciparu vadību mājiniekiem (79:69), bet atlikušajā spēles daļā valmierieši panākumu noturēja un abu komandu "izrāvienu" bagātajā cīņā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 87:81.

"Valmiera/ORDO" – "AVIS Rapla" 87:81 (20:20, 28:17, 14:24, 25:20)

"Valmiera/ORDO": Laksa 23 (7/10 tālmetieni), Pits 15 (7rez.p), Bērziņš 12, Jonāts 11 (9atl.b), Blaus 10, Kārlis 6, Mičels 4 (6rez.p), Kaufmanis 3, Gabrāns 3, Mālmanis.

"AVIS Rapla": Tomas van der Marss 26 (12atl.b), Kajupanks 14, Pāsoja 12, Suarezs 11 (4rez.p), Bratožs 9, Kaldre 7, Volaids 2.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)