Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" papildlaikā pieveic jūrmalniekus un izcīna desmito uzvaru LBL

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 14.janvārī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē Jūrmalā bija nepieciešamas papildus piecas minūtes, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju. Latvijas čempioni ar 81:77 pieveica "Jūrmala/Fēnikss", izcīnot "OlyBet" LBL turnīrā piekto uzvaru pēc kārtas. Valmieriešu panākumu ar 20 gūtiem punktiem kaldināja Artūrs Bērziņš.

Kā pilsētas informācijas portālu Vamiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, spēles ievadā jūrmalniekiem rezultatīvi spēlēja Viktors Iļjins, bet Damjēra Pitsa un Eštona Mičela rezultatīvie uzbrukumi panāca "Valmiera/ORDO" 11:6 pārsvaru. Artūra Bērziņa tālmetiens panāca +8 Valmieras komandai, bet jūrmalnieki pirmās ceturtdaļas otrajā pusē uzsāka atspēlēšanos un Mārcis Saulītis pirmo desmit minūšu noslēgumā pietuvoja kūrortpilsētas komandu līdz viena metiena atstatumam - 17:15. Otrās ceturtdaļas sākumā Dāvis Gūtmanis ar trejaci izvirzīja minimālā vadībā "Jūrmala/Fēnikss", bet Haralds Kārlis uzreiz atbildēja ar trīs punktiem, gūstot savu pirmo grozu šajā sezonā. Līdz otrā ceturkšņa vidum komandas apmainījās ar precīziem metieniem, saglabājot līdzīgu rezultātu. Ceturtdaļas otrajā pusē jūrmalnieki ar sešiem punktiem pēc kārtas veica nelielu izrāvienu, bet "Valmiera/ORDO" ar Pitsa un Bērziņa uzbrukumiem izlīdzināja spēles rezultātu. Puslaika noslēgumā jūrmalnieki ar precīziem soda metieniem nostādīja Latvijas čempionus iedzinējos - 35:37.

Otro puslaiku rezultatīvi iesāka Mārtiņš Laksa un Artūrs Bērziņš, atgūstot vadību valmieriešiem. Spēles rezultātu uz brīdi izlīdzināja Edmunds Elksnis (40:40), bet "Valmiera/ORDO" atbildēja, gūstot septiņus punktus pēc kārtas. Uvja Helmaņa trenētā komanda saglabāja vadību līdz trešās ceturtdaļas noslēgumam - 53:47. Noslēdzošā ceturkšņa sākumā ar tālmetieniem apmainījās Elksnis un Laksa. Ceturtdaļas vidū pie sešu punktu pārsvara Laksa raidīja grozā divus tālmetienus, panākot 64:52. Ceturtdaļas otrajā pusē "Jūrmala/Fēnikss" aktīvi centās atspēlēties un desmit sekundes pirms pamatlaika noslēguma Edgars Jeromanovs izlīdzināja rezultātu, panākot 68:68. Pits pēdējo sekunžu metienu nerealizēja un uzvarētāja noskaidrošana bija jāatliek uz papildlaiku.

Spēles pielikto laiku ar divu punktu metienu iesāka Jēkabs Rozītis, bet "Valmiera/ORDO" rezultatīvi spēlēja Laksa un Bērziņš, panākot Latvijas čempioniem sešu punktu vadību. Pēdējā papildlaika minūtē "Jūrmala/Fēnikss" vairs nespēja atspēlēties un "Valmiera/ORDO" ar 81:77 izcīnīja desmito uzvaru "OlyBet" LBL, nostiprinoties turnīra tabulas trešajā pozīcijā.

"Jūrmala/Fēnikss" - "Valmiera/ORDO" 77:81 (15:17, 18:22, 18:10, 15:21, 13:9)

Valmiera/ORDO: Bērziņš 20 (12 ab), Laksa 19, Pits 18, Blaus 8, Mičels 5, Jonāts 4, Kaufmanis 4, Kārlis 3, Gabrāns

Jūrmala/Fēnikss: Jeromanovs 26 (6 rp), Dušelis 13, Gūtmanis 10, Iļjins 9 (10 ab), Elksnis 8,Strēlieks 5, Rozītis 2, Pinete 2, Saulītis 2, Dilevka

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)