Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris: Arī nākamās sezonas mērķis ir cīņa par medaļām

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Nu jau vairāk mēnesis pagājis, kopš basketbola kluba "Valmiera/ORDO" vēsturiskās uzvaras "Aldaris" Latvijas basketbola līgā (LBL). Lai gūtu ieskatu par nākamās sezonas plāniem, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uz sarunu aicināja "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeri Mārtiņu Bērziņu. 

Šā gada čempionu tituls deva iespēju Valmieras klubam piedalīties jaunizveidotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, taču Bērziņš atzīst, ka "Valmiera/ORDO" nākošajā sezonā Eiropas turnīros nepiedalīsies.

"Lai turnīrā startētu pietiekami labā līmenī, mūsu budžetu vajadzētu palielināt par 30 vai 40 procentiem. Tādas iespējas mums nav. Mūsu prioritāte vienmēr ir bijusi dalība LBL. Tāpat turpināsim spēlēt Baltijas basketbola līgā (BBL)," skaidro Bērziņš.

Jūnija beigās "Valmiera/ORDO" paziņoja, ka uz komandas galvenā trenera soliņa nākamajā sezonā sēdēs bijušais Liepājas komandas galvenais treneris Uvis Helmanis.

Bērziņš skaidro, ka līdzšinējam trenerim Robertam Štelmaheram līgums ar komandu beizās pēc sezonas: "Mēs bijām ieinteresēti sadarbību turpināt, taču saprotot reālo situāciju attiecībā uz kluba mērķiem, kas neparedzēja startu Eiropas kausos, kā arī finansiālās iespējas un Roberta vēlmi izmēģināt spēkus trenera darbā ārpus Latvijas, pie vienošanās nonākt nebija iespēju. Roberts savas trenera akcijas ir pacēlis citā līmenī. Viņš ir izcila personība un vēlu veiksmi viņam turpmākajā darbā ārpus Latvijas."

"Pēc Roberta Štelmahera, treneris Uvis Helmanis bija mūsu prioritāte numur viens. Par visiem jautājumiem mūsu viedoklis ar Uvi sakrita un salīdzinoši ātri spējām vienoties par sadarbību uz divām sezonām. Lai mums kopīgi izdodas arī jaunajā sezonā cīnīties par augstām vietām gan Latvijas, gan Baltijas līgās," par Helmaņa pievienošanos "Valmiera/ORDO" komentē Bērziņš. 

Ģenerālmenedžeris piebilst, ka arī nākamās sezonas mērķis ir cīņa par medaļām: "Startēt startēšanas pēc Čempionu līgā, kas pēc ranga būs trešais spēcīgākais turnīrs Eiropā, vai piedalīties "Eirokausos" tikai piedalīšanās pēc, nav mūsu mērķis. Mūsu mērķis ir cīnīties par augstām vietām un Latvijas čempionāta medaļām - tas ir mērķis, ko esam definējuši uz nākamo sezonu. Protams, arī BBL ir labs pārbaudījums gatavojoties izšķirošajām spēlēm Latvijā".

Visu aizvadīto sezonu "Valmiera/ORDO" sastāvā bija tikai viens leģionārs. Pirmajā sezonas daļā tas bija lietuvietis Vitenis Čižauskas (Vytenis Cizauskas), kurš 2016.gada sākumā atstāja komandu, bet marta sākumā komandai pievienojās Amerikānis Kvameins Mičels (Kwamain Mitchell).

Bērziņš atzīst, ka tā bijusi viena no panākumu atslēgām šā gada čempionātā: "Mums nebija četri, pieci vai seši ārzemju spēlētāji, bet vietējo spēlētāju kodols. Viņi varbūt atpalika no "Vefa" vai "Ventspils" algu ciparos, bet kopumā, kā vienots mehānisms, mēs bijām pārāki".

Arī nākošajā sezonā "Valmiera/ORDO" centīsies iztikt bez liela daudzuma leģionāru, piesaistot augstākais divus spēlētājus, kas nav no Latvijas. Ģenerālmenedžeris uzskata, ka nākošā sezona ir īstais laiks, kad komandā sākt piesaistīt jaunatnes sistēmas spēlētājus. 

"Mums ir ļoti labi 1999.gadā dzimušie spēlētāji, kas savā vecumā ir Latvijas čempioni. Tāpat mums ir ļoti labi 2000.gadā dzimušie, kas arī ir Latvijas čempioni savā vecuma grupā. Tas ir īstais brīdis, kad vienu vai divus spēlētājus pievienot komandai," atzīst Bērziņš.

Vaicājot ģenerālmenedžerim, kāds izskatītos čempionāta pirmais trījieks, ja komandas sadalītu pēc budžetiem, Bērziņš atbild: "Vefs" pirmajā vietā, Ventspils otrajā un mēs būtu trešie. Nezinu, protams, katru klubu konkrētos ciparus, bet skaidri zināms, ka mēs būtu trešajā vietā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)