Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" aizvadīto sezonas pusi vērtē kā veiksmīgu

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Pērnā gada nogalē un šī gada sākumā basketbola klubs "Valmiera/ORDO" piedzīvoja lielas pārmaiņas. No galvenā trenera amata atbrīvots Ainars Zvirgzdiņš un komandai piesaistīts jauns galvenais treneris - Roberts Štelmahers. "Aldaris’’ Latvijas Basketbola Līgā (LBL) "Valmiera/ORDO" aizvadījusi 20 spēles, bet “Triobet” Baltijas Basketbola Līgā (BBL) noslēgusies regulārā sezona. Abās līgās komanda atrodas turnīra tabulas trešajā vietā.

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš, ar aizvadīto sezonas pirmo daļu komandas vadība kopumā ir apmierināta.

"Šobrīd ir noslēdzies pirmais aplis "Aldaris’’ LBL un iesācies jau otrais. Otrdien, 26.janvārī, noslēdzām regulāro sezonu "Triobet" BBL. Ar sezonas pirmo pusi kopumā esam apmierināti, jo šobrīd "Aldaris" LBL esam trešajā vietā regulārās sezonas kopvērtējumā. Baltijas līgā regulāro sezonu savā grupā noslēdzām otrajā vietā, bet ņemot vērā, ka izspēles sistēmā skaita abas grupas kopā, tad šajā rangā arī esam ierindojušies trešajā vietā, uzreiz aiz divām spēcīgām Lietuvas komandām. Ir bijuši kāpumi un kritumi, bet varam teikt, ka sezonas pirmā puse ir aizvadīta veiksmīgi," par sezonas sākumu stāsta Bērziņš.

Daļu komandas atbalstītāju 23.decembrī pārsteidza ziņa, ka no amata atbrīvots komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Ģenerālmenedžeris to skaidro ar neveiksmīgi aizvadīto gada noslēgumu: "Novembra beigas un decembra mēnesis nebija mūsu mērķiem atbilstošs. Lai arī izcīnījām dažas uzvaras, lielākā daļa no tām izcīnītas ļoti "samocītā" spēlē, bieži vien pašā spēles galotnē. Zaudējām Jelgavai, Jēkabpilij un Jūrmalai. Latvijas līgā no četrām aizvadītajām spēlēm zaudējām trīs. Tas nav sniegums, ko mēs gribam sagaidīt. Sastāvs ir nokomplektēts pietiekami labs, bet laikā, kad komandai vajadzētu rādīt saturīgāko sniegumu, tas it nemaz nebija tāds. No sportiskā viedokļa, mūs šīs lietas neapmierināja."

Komandas galvenais treneris kopš 15.janvāra ir Roberts Štelmahers, kurš iepriekšējās sezonas bijis BK "Ventspils" galvenais treneris.

Bērziņš atzīst, ka Štelmahera vārds komentārus neprasa un kluba vadībai ar treneri bijis vienāds komandas redzējuma plāns: "Roberta Štelmahera vārds nevienam basketbola draugam komentārus neprasa. Viņš kā spēlētājs ir spēlējis visaugstākajā līmenī 10 sezonas."

"Kā treneris Štelmahers ir izcīnījis titulus gan Latvijas, gan Baltijas čempionātos. Tie ir rādītāji, kas apliecina viņa pietiekami augsto kvalifikāciju. Mēs gribējām vietējo speciālistu, jo sezonas vidū ienākt ārvalstu trenerim būtu sarežģīti. Kandidātu loks bija liels, to skaitā - divi labi latviešu treneri. Salikām kopā gan Štelmahera vēsturisko pieredzi, gan informāciju par viņu kā treneri, ko ieguvām no spēlētājiem un basketbolā iesaistītiem cilvēkiem. Man prieks, ka mūsu redzējums par komandas mērķiem un attīstību par 100 procentiem sakrita."

Lai gan galvenā trenera postenī Štelmahers atrodas vien divas nedēļas, spēlētāji esot pieraduši pie viņa vadības metodēm un sapratuši, ko galvenais treneris grib redzēt laukumā. Kā redzams, tas vainagojas arī ar rezultātiem. Pēdējās piecās spēlēs kopš Štelmahera pievienošanās komandai ‘’Valmiera/ORDO’’ ir izcīnījusi piecas uzvaras - trīs no tām "Aldaris" LBL un divas "Triobet" BBL čempionātos.

Valmieras klubs vienmēr ir vērsis uzmanību uz latviešu spēlētāju piesaisti, mazāk komandai pievienojot leģionārus, bet Bērziņš atzīst, ka tas nav darīts apzināti.

"Mēs vienmēr esam uzskatījuši, ka pamata spēlētājiem ir jābūt vietējiem. Ideālā gadījumā, ja tie ir saistīti ar Valmieru un tuvākiem reģioniem, kā piemēram Cēsīm un Gulbeni. Šobrīd komandā ir vairāki spēlētāji no Valmieras, kā arī cēsinieki - Dāvis Rozītis un Mārtiņš Vīņauds, un gulbenietis - Raimonds Gabrāns. Mums nekad nav bijis uzstādījums, ka tikai latvieši un vietējie spēlētāji. Nav noslēpums - lai piesaistītu pietiekami laba līmeņa latviešu sportistu, tas ir finansiāli dārgi. Šobrīd situācija tirgū ir tāda, ka salīdzinoši labs leģionārs maksā lētāk nekā, piemēram, labs latviešu spēlētājs. Nedomāju, ka viens vai divi leģionāri komandā sabojātu komandas vizuālo veidolu vai komandas raksturu. Arī šobrīd es neizslēdzu iespēju, ka līdz sezonas beigām komandai varētu pievienoties kāds leģionārs," par spēlētājiem komandā stāsta Bērziņš

Komandas mērķi šai sezonai ir augsti, atzīst Bērziņš: "Viennozīmīgi Latvijas līgā mūsu mērķis ir iegūt medaļas, ar domu pacīnīties arī par tikšanu finālā. Baltijas Basketbola līgā esam definējuši pirmo mērķi - iekļūt ceturtdaļfinālā, ko kluba vēsturē vēl nav izdevies izdarīt. Es uzskatu, ka pie šī brīža komplektācijas un komandas spēka tas noteikti ir iespējams - Baltijas līgā mums ir iespēja aizkļūt pietiekami tālu. Šobrīd mēs gan vēl nezinām pretiniekus, tādēļ grūti spriest par tālāko notikumu gaitu un izdarīt kādas prognozes."

Nākošā spēle "Valmiera/ORDO" ir trešdien, 3.februārī, kad komanda Vidzemes Olimpiskajā centrā "Aldaris" LBL turnīrā uzņems "Jūrmala/Fēnikss" vienību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)