Banner 980x90

Pie Valmieras Valsts ģimnāzijas gatavojas nocirst bērzus, kas rada apdraudējumu skolēniem

Rīga, 29.nov., LETA. Valmieras pilsētas pašvaldības Koku novērtēšanas komisija līdz 10.decembrim rīko koku ciršanas publisko apspriešanu par desmit bērzu nociršanu Grants ielas posmā pie Valmieras Valsts ģimnāzijas, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Apmēram 70 gadu vecumu sasniegušie, jau daļēji nokaltušie alejas bērzi ir kļuvuši bīstami, ar lūstošiem zariem ikdienā apdraudot gan bērnu un skolas apmeklētāju, gan transporta līdzekļu drošību.

Līdz šim Valmieras Valsts ģimnāzijas bērzu aleja tika kopta, apzāģējot koku bīstamos zarus, kā arī pakāpeniski izņemot bērzus, kuru saglabāšana vairs nebija iespējama. Bērzi ir ļoti trausli koki, ar mīkstu koksni, tādēļ tie ātri noveco un kļūst bīstami tiem tuvumā esošajiem cilvēkiem un objektiem, skaidroja Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītājas vietnieks Ilmārs Eglītis.

"Īpaši pilsētvidē bērzu stāvoklim ir ļoti rūpīgi jāseko līdzi, lai nepieļautu bīstamu situāciju veidošanos. Šī iemesla dēļ koki tika kopti saskaņā ar 2016.gadā SIA "Labie koki" izstrādāto Valmieras Valsts ģimnāzijas koku novērtējumu," piebilda Eglītis.

Patlaban atlikušajos alejas bērzos kaltušo zaru ir kļuvis pārāk daudz un to apzāģēšana vairs nevar nodrošināt ikdienā nepieciešamo skolas apmeklētāju drošību.

Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš akcentēja, ka bērzu alejai ir jābūt. "2020.gadā skola svinēs 100 gadu jubileju un gribētos, lai jau uz šo salidojumu skolas absolventi varētu nākt caur jauno bērzu aleju," sacīja ģimnāzijas direktors, piebilstot, ka bērzu alejas atjaunošana būs skolas un Valmieras pilsētas pašvaldības kopīgs kompleksi risināms uzdevums. Tas jāplāno, paredzot Grants ielas posma līdz Valmieras Valsts ģimnāzijai un tās krustojuma ar Smilšu ielu pārbūvi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)