Banner 980x90

No Vidzemes slimnīcas izrakstītam vīrietim atklāj žultsakmeņus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Vidzemes slimnīcā nonācis pacients, kurš sūdzējies par ilgstošām vēdersāpēm un vemšanu. Pēc analīžu veikšanas vīrietis no slimnīcas izrakstīts, taču nākošajā dienā viņam atklāti žultsakmeņi. Slimnīca skaidro, ka pacientam sāpes mazinājušās un analīžu rezultāti neliecināja par steidzamas ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamību, tādēļ vīrietim piedāvāts izmeklēties ambulatori pie ģimenes ārsta. 

Kāds portāla Tvnet.lv lasītājs žurnālistiem ziņojis par nepatīkamu situāciju, ko nācies piedzīvot. 5.oktobrī 40 gadus vecs vīrietis ar ātrās palīdzības mašīnu nogādāts Vidzemes slimnīcā ar sāpēm vēderā un vemšanu.

Lasītājs minējis, ka pacientam bijis ilgi jāgaida, pēc analīžu veikšanas vīrietim esot pateikts, ka jābrauc mājās un viņam neesot nekādas vainas. Mediķi arī piebilduši, lai vīrietis iet pie ģimenes ārsta un veic USG.

Vīrietis nakts vidū zvanījis tētim, lai viņš no Braslavas, kur ģimene dzīvo, braucot uz Valmieru. Nākošajā dienā sāpes nebija pārgājušas un vīrietis devies pie ģimenes ārsta un saņēmis nosūtījumu uz USG. To veicot atklāti žultsakmeņi.

Pēc tā pacients devis atpakaļ uz slimnīcu, lai ar akūtām sāpēm stātos nodaļā, tomēr slimnīcas darbinieki atbildējuši, ka slimniekam neesot vietas.

Savukārt Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, iepazinusies ar lasītājas sūdzībām, portālu Tvnet.lv informēja, ka Vidzemes slimnīca ir neatliekamās palīdzības slimnīca, kurā pacientus Uzņemšanas nodaļā, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1529, apkalpo atkarībā no piešķirtā neatliekamā medicīniskā stāvokļa līmeņa.

Tādēļ reizēm rodas sajūta, ka ilgi jāgaida, bet, iespējams, tad uzņemšanas nodaļā bijuši augstākas steidzamības pacienti.

Kā raksta Tvnet.lv, sūdzībā minētais pacients 5.oktobrī plkst.20.07 vērsies Uzņemšanas nodaļā ar sūdzībām par ilgstošām sāpēm vēderā, pie ģimenes ārsta nav vērsies. Pacientam nozīmēti visi nepieciešamie izmeklējumi, kā arī medikamentoza terapija. Tā kā pacientam sāpes mazinājušās un analīžu rezultāti neliecināja par steidzamas ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamību, ārsts piedāvājis pacientam tālāk izmeklēties ambulatori pie ģimenes ārsta.

Pirms izrakstīšanas ārsts esot jautājis, vai pacients varēšot nokļūt mājās, uz ko saņēmis apstiprinošu atbildi. Pēc papildu izmeklējumu veikšanas, pacients 6.oktobrī atkārtoti vērsies Vidzemes slimnīcā, kad arī viņš stacionēts Ķirurģijas nodaļā.

Pats pacients, atbildot uz sūdzībā minēto informāciju, neesot lietas kursā, kurš šādu informāciju sniedzis, raksta Tvnet.lv.

Ozoliņa portālam Tvnet.lv paskaidrojusi, ka Vidzemes slimnīcā nav prakse pacientus no slimnīcas un Uzņemšanas nodaļas, kad stacionēšana nav nepieciešama, izrakstīt nakts vidū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)