Banner 980x90

Mātes dienas svinībām 83% iedzīvotāju tērēs līdz 20 eiro

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Vairāk nekā 83% Latvijas iedzīvotāju Mātes dienas svinībām plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē "Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase, savukārt 12% iedzīvotāju iecerējuši 21-30 eiro lielus tēriņus, bet vēl 5% respondentu minēja, ka šiem svētkiem plāno tērēt vairāk nekā 31 eiro.

Teju ceturtā daļa jeb 25% iedzīvotāju māmiņām un vecmāmiņām svētkos dāvinās ziedus podiņos, 16% aptaujāto priekšroku dos tulpēm, 14% - narcisēm, 10% izvēlēsies dažādus ziedu pušķus, bet vēl 8% izvēlēsies rozes. Pārējie minēja dažādus ziedus, kā neļķes, hiacintes, frēzijas, lilijas vai piemājas dārzā plūktos ziedus.

"Mātes diena ir viena no visskaistākajām dienām gadā, kad lieli un mazi ar dažādiem ziediem steidz iepriecināt savas mīļās māmiņas, krustmātes un vecmāmiņas. Jau ierasts, ka tieši svētdiena, svētku dienā, kā arī vienu dienu pirms tam "Maxima Latvija" veikalos pieaug dažādu ziedu pārdošanas apjomi. Pēdējos gados iedzīvotāji vairāk izvēlas dažādus ziedu pušķus, arī šogad saviem klientiem piedāvājam plašu izvēli ar pušķiem, ka arī tulpes, rozes, neļķes, gerberas, kā arī dažādus ziedus podiņos, kas īpaši pieprasīti šajā pavasarī. Piemēram, šonedēļ populāras ir samtenes podiņos, ko var izstādīt piemājas dārziņā vai puķu kastēs uz balkoniem, lai ziedi priecētu ilgāku laiku," novērojumos dalās "Maxima Latvija" Mārketinga vadītāja Zane Kaktiņa.

"Savukārt internetveikala e-maxima.lv klienti šonedēļ arvien vairāk iegādājas tūjas, lai iepriecinātu savas māmiņas. Tūju iegāde pirms Mātes dienas jau ir sava veida tradīcija, lai svētkos māmiņai, izejot dārzā,  pārsteigums būtu vēl lielāks. Šonedēļ kāds klients pasūtīja teju 100 tūjas, lai dārzam piešķirtu jau citu skatu," stāsta internetveikala "e-maxima.lv" vadītāja Sanita Bērziņa.

Lai gan lielākā daļa māmiņas svētkos sveiks ar ziediem, daļa iedzīvotāju plāno māmiņas vēl pārsteigt ar kādu dāvanu. Populārākās dāvanas šajos svētkos ir dažādi saldumi, pašcepta torte vai kūka, biļetes uz kādu koncertu vai teātri, kosmētika un apsveikuma kartīte.

"Šogad novērojam tendenci, ka iedzīvotāji jau agrāk ir sākuši domāt, kā pārsteigt māmiņas svētkos, jo jau ir pieteikti pasūtījumi svētku dienai gan ar ziediem, gan tortēm, gan citiem gardumiem. Jāpiebilst, ka pašlaik priekšroka tiek dota jaunajām "Staburadzes" tortēm "Mango" un citrona tortei "Vēsma". Šonedēļ tieši tie Latvijas iedzīvotāji, kas dzīvo un strādā ārzemēs, bet vēlas uz svētkiem iepriecināt savas māmiņas un vecmāmiņas dzimtenē, ar internetveikala e-maxima.lv palīdzību jau parūpējušies par pārsteigumiem, kas svētkos tiks nogādāti līdz pat mājokļa durvīm," norāda Bērziņa.

Aptauja par Mātes dienas svinēšanas paradumiem bija izvietota "Maxima Latvija" mājas lapā laika posmā no 2.maija līdz 6.maijam, un tajā kopumā piedalījās 461 respondenti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)