Banner 980x90

Maija beigās Valmierā notiks Latvijas skolu teātru parāde "Teatrons 2016"

Sestdien, 28.maijā un svētdien, 29.maijā Valmierā norisināsies Latvijas skolu teātru parāde "Teatrons 2016", kurā piedalīsies Latvijas skolu 19 teātru izrādes, astoņas mazo formu izrādes un 28 valsts turnīra "Teātra sports" dalībnieki, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Justīne Deičmane.

Kā informējusi Valmieras jaunatnes centra "Vinda" direktore Sanita Loze, kopumā "Teatrona 2016" laikā būs skatāmas gandrīz 29 dažādas izrādes, ko piedāvās noskatīties Latvijas izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātru kolektīvi, pulciņi un studijas no Valmieras, Jaunjelgavas, Vangažiem, Rūjienas, Rīgas, Mālpils, Limbažiem, Daugavpils, Ikšķiles, Ogres, Lielvārdes, Jelgavas, Staļģenes, Druvas, Madonas, Liezēres, Tirzas, Preiļiem, Praulienas, Smiltenes, Eglaines, Druvienas un Berģiem.

Latvijas skolu teātru parādes "Teatrons 2016" mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu skatuves runas prasmes, talanta un spēju izkopšanu teātra mākslas jomā, kā arī nodrošināt skolēnu teātra spēles tradīcijas saglabāšanu un attīstību Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesā. No 2.jūnija līdz 4.jūnijam teātru izrāžu parāde gaidāma arī Liepājā.

"Teatronu 2016" organizē Valsts izglītības un satura centrs sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras jaunatnes centru "Vinda", Valmieras Viestura vidusskolu un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju. Pasākumu atbalsta AS "Swedbank", SIA "Artifex", SIA "Liepkalni" un koncertzāle "Valmiera".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)