Banner 980x90

Mācības STORMEX 2016 apliecina Valmieras gatavību elektroapgādes krīzei

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No piektdienas, 21.oktobra līdz svētdienai, 30.oktobrim Latvijā notiek civilās aizsardzības mācības STORMEX 2016 un LatMODEX 2016. Valmierā 21. un 24.oktobrī notika Civilās aizsardzības komisijas sēdes, plānojot iespējamo rīcību atbilstoši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) piedāvātajam mācību scenārijam. Savukārt 26.oktobrī Rīgā notika kopīga visu iesaistīto pašvaldību STORMEX mācību atziņu sanāksme. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, Civilās aizsardzības mācību scenārija pamatā bija situācija, kuras laikā pāri Latvijai virzās postošs orkāns. Tā vēja spēks brāzmās sasniedz 45-48 m/s, kā rezultātā visā valstī nodarīti infrastruktūras bojājumi, novērots elektroenerģijas padeves pārtraukums, traucēta pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem. Saskaņā ar VUGD atsūtīto mācību norises leģendu Valmierā tika plānota un pārrunāta paredzamā rīcība elektrības padeves pārtraukuma gadījumā.

Mācību laikā Valmieras pilsētas pašvaldības Civilās aizsardzības komisija apzināja Valmierā pieejamās elektroenerģijas ģenerēšanas iespējas, sabiedrības informēšanas un apziņošanas kanālus, iespēju nodrošināt medicīnisko palīdzību, pieejamās degvielas rezerves un citus ar krīzes situāciju saistītos jautājumus. Komisija secināja, ka elektroenerģijas ģeneratoru pieejamība īpaši svarīga ir arī mobilo sakaru operatoriem, lai nodrošinātu mobilo sakaru un interneta apraidi vētras un elektroenerģijas pārtraukuma gadījumos.

Valmieras pilsētas pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas loceklis Ričards Gailums uzsvēra: "Vētru un tās radītās sekas apturēt nav iespējams, taču kopumā Valmiera šādai elektroapgādes krīzei ir gatava. Ar pilsētā pieejamajiem elektroenerģijas ģeneratoriem, kā arī degvielas rezervēm ir iespējams nodrošināt energoresursus, kas nepieciešami svarīgāko civilo objektu apgādei un krīzes seku novēršanas darbu veikšanai."

"Turpinot mācībās izspēlēto scenāriju par postoša orkāna radītajām sekām, no 27. līdz 30.oktobrim Rīgas reģiona, Jūrmalas un Ogres pašvaldību teritorijās norisinās starptautiskās civilās aizsardzības moduļu mācības "LatMODEX 2016", kā laikā orkāna radīto plūdu likvidēšanai tiek lūgta starptautiskā palīdzība. Mācību laikā starptautiskās civilās aizsardzības komandas un eksperti īstenos plūdu apdraudējuma situācijām pietuvinātus uzdevumus – veiks iespējamo plūdu skarto vietu novērtējumus, īstenos praktiskus ūdens pārsūknēšanas darbus, meklēšanas un glābšanas pasākumus, kā arī tiksies ar plūdu skarto pašvaldību, valsts institūciju un komersantu atbildīgajiem pārstāvjiem," informē VUGD. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)