Liepkalni saņem Latvijas Ārstu biedrības balvu

Ar īpašo balvu Latvijas Ārstu biedrība apbalvoja 3 Latvijas pārtikas produktus, kuru ražošana un pārdošana uzsākta pēdējā gada laikā. Balvas "Par ieguldījumu sabiedrības veselībā" mērķis ir popularizēt veselīgus, Latvijā ražotus pārtikas produktus, atbalstīt un motivēt veselīgu pārtikas produktu ražotājus, kā arī pievērst uzmanību veselīga produkta kritērijiem, kuri nav iekļauti obligātajās pārtikas kvalitātes un nekaitīguma prasībās, taču būtiski ietekmē cilvēku veselības un dzīves kvalitātes saglabāšanu un uzlabošanu. Produktus izvērtēja Latvijas Ārstu biedrības organizēta ekspertu žūrija, pārstāvot veselības aizsardzības, zemkopības un pārtikas kvalitātes un drošības jomas.
"Ar šo balvu mēs vēlamies spert arī pirmos soļus veselīgu pārtikas produktu kritēriju izstrādes virzienā, tādēļ šogad vērtēsim tikai pamata kritērijus, apzināti atstājot to detalizētāku izstrādi pa produktu grupām nākamajiem gadiem, kad gan ražotāji, gan patērētāji būs tiem gatavi," norāda Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis. Tradicionāli, pēc senām latviešu tautas tradīcijām gatavota rupjmaize, kādu cep "Liepkalni" maiznīcā, tiek gatavota dabiskā raudzēšanas ceļā, ar karstu ūdeni aplejot miltos samaltus rudzu graudus, 24 stundas noturot plaucējumu koka kubuliņā, katru klaipiņu veidojot ar rokām.
Maize veidojas izteikti piesātināta. Tāda ir arī jaunā Liepkalnos ceptā rupjmaize. Pilngraudu rupjmaizi gatavo no rudzu pilngraudu miltiem, bez rauga, tā satur daudz šķiedrvielu. Sešas šķēles šīs rupjmaizes ir pietiekoši, lai uzņemtu dienā nepieciešamo šķiedrvielu daudzumu. Jaunajai maizei iepakojuma dizainā iekļauta izcila Latvijas personība – Rūdolfa Blaumaņa grafiski izstrādāts portrets un iedvesmojošs citāts "Mans Zelts ir mana tauta" no rakstnieka daiļrades. Tā Liepkalni aicina sasaistīt tautas vērtības, iedvesmoties no tām.