Banner 980x90

Latvijas handbolisti izšķirošās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra mājas spēles aizvadīs Valmierā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas handbola izlase izšķirošās 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra mājas spēles aizvadīs Vidzemes olimpiskajā sporta centrā Valmierā, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Izšķirošie mači norisināsies 10. un 17.janvārī, kad Latvija tiksies attiecīgi ar Kipras un Ukrainas valstsvienībām.

"Valmieras pilsētas pašvaldība vienmēr atbalstījusi un popularizējusi sportu. Uzskatām, ka mūsu pienākums ir nepārtraukti uzlabot sporta infrastruktūru, kā arī pilnveidot sporta piedāvājumu, padarīt to arvien kvalitatīvāku. Lai gan handbols Valmierā līdz šim nav spēlēts pārāk bieži, ticam, ka tas var gūt popularitāti un atbalstu valmieriešu vidū," pauda pilsētas mērs Jānis Baiks. "Mūsu pilsētas iedzīvotāji ir aktīvi sporta līdzjutēji, kuri apmeklē dažādas sporta spēles un emocionāli atbalsta sportistus. Esmu pārliecināts, ka ieguvēji no šīs sadarbības būs visi. Par to, kā valmierieši un pilsētas viesi novērtēs un atbalstīs handbolu, varēsim pārliecināties jau nākamā gada janvārī."

Līdz šim valstsvienības spēles tika aizvadītas Dobelē, taču, popularizējot handbolu, pieņemts lēmums kvalifikācijas cikla pēdējās spēles aizvadīt Valmierā. Viens no iemesliem bijis arī veiksmīgā sadarbība starptautiska jauniešu turnīra organizēšanā AGON (Promotion and encourAGement of recreatiONal team sport) projekta gaitā šī gada septembrī.

"Handbolam līdz šim Ziemeļvidzemē nav bijušas spēcīgas tradīcijas. Vidzemes olimpiskā centra arēna ir labi piemērota ar savu aprīkojumu arī šai spēlei. Tādēļ Latvijas izlase ar spēlēm Valmierā būs sava sporta veida vēstnese, iepazīstinot reģionu ar rokasbumbu," norādīja pilsētas olimpiskā centra priekšsēdētājs Artis Jansons. "Viens no pasaulē garākajiem un Eiropas garākais handbolists Dainis Krištopāns varētu būt liels skatītāju magnēts, pulcējot līdzjutējus šī olimpiskā centra tribīnēs. Iespējams, šīs spēles ieinteresēs Valmieras un Ziemeļvidzemes reģiona jauniešus sākt nodarboties ar handbolu ne tikai skolu sporta stundās vien."

Vidzemes olimpiskais centrs regulāri uzņēmis starptautiska līmeņa sacensības - pasaules čempionātu basketbolā jauniešiem U-19 vecuma grupā, Eiropas U-16 čempionātu meitenēm, pasaules čempionātu un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru attiecīgi dāmu florbolā un hokejā, kā arī Valmierā notikuši Deivisa kausa izcīņas mači ar Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja piedalīšanos.

"Valmieras pašvaldība izteica piedāvājumu uzņemt divas Latvijas izlases spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā, tādējādi popularizējot visaugstākā līmeņa handbolu savā reģionā. Mums šis piedāvājums šķita interesants un izdevīgs, tāpēc nolēmām to pieņemt," norādīja LHF ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns.

"Ceram, ka spēles apmeklēs daudzi Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu iedzīvotāji. Tāpat esmu pārliecināts, ka uz Valmieru brauks tie līdzjutēji, kuri iepriekš brauca uz izlases spēlēm Dobelē. Jāatceras, ka atbalsts valstsvienībai ir atkarīgs no mūsu spēles kvalitātes un uzvarām. Par to esam pārliecinājušies jau iepriekšējos kvalifikācijas ciklos," piebilda Brencāns.

Galvenā trenera Uģa Vikštrema vadītā Latvijas izlase pirmajā cīņā ar 31:22 Dobelē uzveica Grieķijas valstsvienību, bet otrajā kārtā izbraukumā ar 23:18 apspēlēja Ukrainu. Tieši Latvija un Ukraina tiek uzskatītas par apakšgrupas favorītēm, tomēr arī atbildes spēlē savā laukumā latvieši nākamgad nevarēs atļauties zaudēt.

Pēc diviem mačiem Latvija ar četriem punktiem ir grupas līdere, dalītu otro vietu ar diviem punktiem ieņemot Ukrainai un Grieķijai. Bez uzvarām šobrīd cīnās Kipra.

Sacensībās tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, un tas noslēgsies nākamā gada sākumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies izslēgšanas spēļu kārtai, kas notiks nākamā gada jūnijā. Uzvarot izslēgšanas spēlēs, komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017.gada janvārī notiks Francijā.

Nākamās spēles Latvija aizvadīs janvārī, vispirms viesojoties Kiprā, bet tad pret to pašu izlasi tiekoties mačā savās mājās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)