Banner 980x90

Krāslavas novada pašvaldība viesojas Anīkšču pilsētā Lietuvā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Krāslavas pašvaldības delegācija trešdien, 23.septembrī apmeklēja Anīkšču pilsētu Lietuvā, pilsētas informācijas portāls Kraslava24.lv uzzināja Krāslavas novada pašvaldībā.

Tā kā Anīkšču pilsēta ir tikai nedaudz lielāka par Krāslavu un arī iedzīvotāju skaita ziņā tā ir apmēram vienādās pozīcijās, pašvaldība iepazina, kas tad ir tas, kas šo vietu Lietuvā padara pievilcīgu dzīvošanai un atpazīstamu un  interesantu tūristiem. Un, vai Krāslavas novada pašvaldībai ir ko mācīties un pārņemt labākās idejas no kaimiņiem.

Anīkšči atrodas Aukštaitijas reģionā, pilsēta izvietojusies gleznainā Šventojes upes krastā. Te vienkopus atrodams viss, ar ko ir pievilcīga Lietuva. 

Priežu silu un rudens krāsu skartu jaukto koku mežu ieskauta, šī nelielā kūrortpilsēta vilina tūristus no visas Lietuvas un kaimiņvalstīm. Tā ir vienīgā pilsēta Lietuvā, kur joprojām kursē šaursliežu dzelzceļš.

Delegācija apskatīja peldbaseinu, kurā notiek arī pašvaldības apmaksātas bērnu peldēšanas nodarbības, apmeklēja Labirintu parku, kas ir vienīgais Lietuvā. Te iespējams izbaudīt 3 dažādu veidu labirintu līkločus. Viens no tiem izvietots kukurūzas laukā.

Anīkšču kartinga trase ekstrēmiem braucējiem atvērta visu gadu, te trenējas un sacenšas labākie Lietuvas kartingisti. Savas braukšanas iemaņas ar speciāli aprīkotiem kartingiem var pārbaudīt ikviens. Arī vasaras bobsleja trase piedāvā elpu aizraujošu braucienu no kalna.

Anīkšču reģionālajā parkā tika apmeklēts muzejs, kas, lai arī izvietots vien pāris telpās, ir ļoti skaisti iekārtots un aprīkots ar mūsdienīgu tehniku.

Šovasar visi, kuru ceļi veda uz Lietuvu, centās apmeklēt unikālo tūrisma objektu Anīkščos – pastaigu taku virs koku galotnēm. Taka ir 300m gara, bet drosmīgie var kāpt arī 36m augstajā skatu tornī. Rudenī pastaiga pa taku ir īpaši skaista un iedvesmojoša.

Anīkšču rajona pašvaldības administrācijā ar Krāslavas novada pašvaldības delegāciju tikās mērs Ķestutis Tubis. Pašvaldības vadītājs iepazīstināja ar rajona attīstības virzieniem, realizētajiem projektiem, kā arī tika apspriestas iespējas par kopīgu projektu izstrādi nākamajos  Latvijas – Lietuvas pārrobežu programmas projektu konkursos.

Latgales reģionam jau līdz šim ir bijusi veiksmīga sadarbība ar Anīkšču rajona pašvaldības administrāciju, kopīgi realizējot Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu programmas projektu "Bella Dvina 2". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)