Banner 980x90

Kāpēc virtuves svari ir nepieciešami katrā virtuvē?

Virtuves svari ir ātrs un vienkāršs veids, kā uzlabot savus kulinārijas centienus un uzlabot dažādas receptes virtuvē. Nepaies ilgs laiks, kad mērglāzes tiks aizstātas ar virtuves svariem. 

Profesionālās virtuvēs, kur ēdiens bieži tiek gatavots daudz lielākos daudzumos nekā mājas virtuvēs, jūs atradīsiet receptes, kurās sastāvdaļu daudzums ir norādīts pēc svara, nevis tasēm un ēdamkarotēm. Protams, šīs virtuves balstās uz pārtikas svariem. Taču uzticami virtuves svari var būt noderīgi arī mājas pavāriem. Lai gan pastāv dažādi virtuves rīki, kas paredzēti, lai ietaupītu laiku un vienkāršotu ēdiena gatavošanas procesu, tie nebūs labāki par digitālajiem pārtikas svariem. Tie tiešām ļauj sasniegt labāku konsistenci, vienkāršo gatavošanas procesu un ļauj sasniegt precīzi tādu porciju skaitu, kā norādīts receptē. 

Konsekventa un precīza rezultāta sasniegšana ir viens no galvenajiem iemesliem, lai pārtrauktu pievienot receptes sastāvdaļas, nomērot tās mērtraukā.  Jau gatava ēdiena garša un arī tekstūra var nesanākt tāda, kā bija gaidīts, ja sastāvdaļas ievieto mertraukā kaut kā citādāk, nekā receptē domāts. Piemēram, par daudz nolīdzinot vai saspiežot mērtraukā produktu, tā daudzums var mainīties. Turpretim nosverot sastāvdaļas ar pārtikas svariem, ir daudz lielāka iespēja katru reizi izveidot precīzu ēdienu atbilstoši receptei.

Izmantot virtuves svarus ir vienkārši – novietojiet bļodu uz svariem un atiestatiet svarus uz mērvienību "nulle". Pievienojiet bļodā pirmo receptes sastāvdaļu atbilstoši norādītajam daudzumam un pirms nākamās svēršanas iestatiet tos vēlreiz. Padariet gatavošanas procesu vienkāršāku – jūs varat svērt sastāvdaļas, pievienojot klāt arvien ko jaunu, kā arī atsevišķi. Gandrīz visiem mūsdienu digitālajiem virtuves svariem ir iespēja viegli mainīt mērvienību – no mārciņām un uncēm uz gramiem, tikai nospiežot pogu. Lai gan cilvēki varētu būt nedaudz apjukuši, mērot sastāvdaļas gramos, tieši šādi sverot, nevis izmantojot mērtrauku, recepti var īstenot pēc iespējas precīzāk, bet mērījumus padara daudz vienkāršākus pat tad, ja nepieciešams palielināt vai samazināt sastāvdaļu daudzumu receptē.

Izmantojot virtuves svarus, varat precīzi izmērīt sastāvdaļas un gatava produkta porciju izmērus. Tas ir īpaši noderīgi, plānojot vakariņas, lai pārliecinātos, ka katram cilvēkam pietiks ēdiena. Zinot to, cik liels būs porcijas lielums, var arī palīdzēt sasniegt pareizā uztura nosacījumus un mērķus.

Ja ideja par ēdiena gatavošanas procesa vienkāršošanu un precīzāku rezultātu sasniegšanu virtuvē izklausās pievilcīga, sāciet savus jaunos virtuves piedzīvojumus, pasūtot pārtikas svarus. Novērtējiet paši to, cik tie var būt noderīgi ēdiena gatavošanas laikā! Ja arī ir kāds virtuves rīks, kas var uzlabot ēdiena gatavošanas kvalitāti un vienkāršot to, tad tie ir digitālie svari. Atšķirībā no tā, kad produktus mēra pēc tilpuma, sastāvdaļu svēršana ar svariem novērš iespēju kļūdīties. Lai gan pavāri maz paļaujas uz precīziem mērījumiem, ir dažas receptes, kuras nevar izdoties, neizmantojot svarus. Piemēram, cepot kūkas vai cepumus, ļoti precīzi jāmēra cukura, miltu un citu sauso sastāvdaļu daudzums. Pretējā gadījumā galaprodukts neizskatīsies un negaršos tā, kā tam vajadzētu. Balstoties uz visu iepriekš minēto, viennozīmīgi var secināt – ikvienam ir vajadzīgi virtuves svari!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)