Banner 980x90

Kabiles atpūtas un mācību parkā atklāta "Līvu" dziesmu ielu 

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv

Sestdien, 26.septembrī, Kuldīgas novada Kabiles pagastā, atpūtas un mācību parkā "Ozolu biotops", tiks atklāta parka saimnieka, Kabiles mežsarga Aivara Bergmaņa veidotā grupas "Līvi" dziesmu iela, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pasākumā piedalīsies Kabiles pamatskolas bērnu vokālais ansamblis, kas sagatavojis programmu ar "Līvu" dziesmām. Uz pasākumu aicināts "Līvu" dibinātājs Juris Pavītols, grupas dalībnieks Ainars Virga, grupas kādreizējā vadītāja Ērika Ķiģeļa dēls mūziķis Fēlikss Ķiģelis, kā arī vairāku "Līvu" dziesmu tekstu autors Guntars Račs.

"Līvu" dziesmu ielā attēlotas desmit leģendārās grupas "Līvi" dziesmas, kā arī informācija par grupu un līviem kā tautu, dziesmu vārdi un "Līvu" dalībnieku citāti. "Līvu" dziesmu iela tapusi divu mēnešu laikā. Tās apmeklētāji varēs jaunā skatījumā iepazīt "Līvu" izpildītās dziesmas "Pilsētā, kurā piedzimst vējš", "Vairogi", "Es karājos tavā bizē", "Piedod man", "Spoku koks", "Saldus saule", "Kādā brīnišķā dienā", "Elektriskā zivs", "Ozolam", "Zelta sirds", "Dzelzsgriezējs" un "Dieva dēls".

Kabiles mežsargs Bergmanis atpūtas un mācību parku "Ozolu biotops" iekārtojis savā mežā. Parks šādu nosaukumu ieguvis, jo mežs ir bagāts ar ozoliem. "Ozolu biotopā" aplūkojamas Bergmaņa un viņa domubiedru darinātas koka skulptūras, iespējams izzināt dabā notiekošos procesus, izstaigāt dažāda garuma meža takas, aplūkot bebru veikumus, izmēģināt gan meža minigolfu, gan boulingu, gan citas atrakcijas, gan arī atpūsties pie ugunskura.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)