Banner 980x90

Jūrmalas festivālā uzstāsies džeza dziedātāja Daiena Šūra

Jūrmalas festivālā 24.jūlijā plkst.20.00 ar koncertu uzstāsies vairāku "Grammy" balvu ieguvēja, amerikāņu džeza dziedātāja Daiena Šūra, aģentūru LETA informēja festivāla organizatori.

Dziedātāja uz skatuves kāps kopā ar Latvijas radio bigbendu. Daļa koncerta programmas būs veltīta blūza mūziķim BB Kingam, kurš šā gada maijā aizgāja mūžībā.

Šūra ir neredzīga jau kopš dzimšanas un klavierspēli apguvusi tikai pēc dzirdes. Viņas unikālais, vairāk nekā trīs oktāvu plašais vokāls izpelnījies pasaules vadošo kritiķu atzinību un atnesis māksliniecei vairākas "Grammy" balvas un nominācijas.

Pēc festivāla organizatoru teiktā, mūsdienās Šūra tiek dēvēta par Džeza jauno pirmo lēdiju. Šūra ir koncertējusi arī kopā ar vairākiem pasaulē atzītiem mūziķiem, un viens no pazīstamākajiem duetiem viņai bija izveidojies ar blūza dziedātāju BB Kingu, kopīgi ieskaņojot albumu "Heart To Heart".

Koncerta programmā būs dzirdami skaņdarbi, kurus Šūra ir iedziedājusi ar "Count Basie Bigband".

Kā ziņots, Jūrmalas festivāls norisināsies līdz 26.jūlijam Dzintaru koncertzālē. Tajā apvienoti visdažādākie mākslas žanri - opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti, kuros uzstājas gan Latvijas, gan ārvalstu mūziķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)