Banner 980x90

Jūrmalas brīvdabas muzejā notiks "Vīna svētki zvejnieka sētā" 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 26.septembrī, Jūrmalas brīvdabas muzejā notiks piektie "Vīna svētki zvejnieka sētā", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Ainārs Ašaks.

Pasākumā par Jūrmalas "Vīna svētku" labākā vīndara statusu sacentīsies vairāki mājas vīna darinātāji, kuri vīnu darina pēc senām, mūsdienīgām vai pašu izdomātām receptēm, bet svētku apmeklētāji varēs garšot, baudīt, izzināt un vērtēt dažādas mājas vīna garšu buķetes un receptes.

Vīna svētkos dažādus lauku ražas labumus - medu, sieru, maizi, ābolus, mājas konditoreju - piedāvās mājražotāji. Uz ugunskura lielajā katlā tiks vārīta Miķeļdienas zupa, kurā, pēc senlatviešu tradīcijām, jāvāra trīs gaļas, trīs graudi un trīs saknes.

Kamēr lielie iegrims oriģinālu dzērienu garšas, krāsas un neatkārtojama aromāta kārdinājumā, pasākuma mazie apmeklētāji varēs "Radošajā darbnīcā" no dažādiem dārzeņiem, čiekuriem, zīlēm un citām mežā atrastām vai dārzā izaudzētām dabas veltēm izgatavot interesantas figūriņas.

Tā kā šogad "Vīna svētkiem" ir piecu gadu jubileja, īpašu svētku sajūtu radīs "Mārtiņa burbuļi" - gan lielie, gan mazie varēs pūst lielus, mazus, garenus un apaļus ziepju burbuļus.

Pasākuma goda viesis būs mūziķis Tomass Kleins, bet par jautrību rūpēsies pasākumu vadītājs un muzikants vienā personā - Ainārs Ašaks.

"Vīna svētki zvejnieka sētā" notiks no plkst.13.00 līdz 16.00. To apmeklējums būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)