Banner 980x90

Jelgavu jubilejā sveic nacionālās biedrības

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ar straujām ebreju dejām, smeldzīgām un jautrām krievu, baltkrievu, ukraiņu un citu tautu dziesmām trešdienas vakarā Jelgavas kultūras namā izskanēja Jelgavas nacionālo kultūras biedrību koncerts "Mana laimes zeme" – dāvana Jelgavai 750. dzimšanas dienā.

Izdevums Jelgavniekiem.lv vēsta, ka koncertā ar dziesmām un dejām skatītājus priecēja pilsētas krievu, baltkrievu, ukraiņu, poļu, čigānu, ebreju un lietuviešu kultūras biedrību pašdarbības kolektīvi, tautas instrumentu orķestris "Kadans" no Rīgas Innas Krutikovas vadībā, kā arī Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra jaunie un topošie aktieri.

Pilsētas portāls Jelgava24.lv nsokaidroja, ka pasākums bija pārvērst īstā stāstā, kurā jauns augstskolas absolvents – bezdarbnieks apceļoja Izraēlu, Krieviju, Ukrainu un citas valstis, no kurām Jelgavā ieradušies nacionālo kultūras biedrību pārstāvji, mēģinot saprast, kas ir laime. Katrā no zemēm viņš guva kādu vērtīgu atziņu – piemēram, laimīgam būt nozīmē būt godīgam pašam pret sevi, lai kļūtu laimīgs, vajag iemācīties priecāties par to, kas tev ir, būt laimīgam nozīmē būt jautram, gudram, darīt to, kas tev ir nozīmīgs. Taču pats galvenais – laime katram ir jāmeklē sevī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)