Banner 980x90

Jelgavas Domes priekšsēdētāja vietnieks ir ēna

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) akcijai "Skolas diena 2015" atsaucās Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un sporta jautājumu programmā Aigars Rublis,ceturtdien, 24.septembrī, piedaloties Jelgavas 4.sākumskolas 4.e klases angļu valodas stundā un "ēnojot" angļu valodas skolotāju Aigu Tomasi.

"Ēnošana" man nav sveša. Aizpagājušajā gadā iesaistoties šajā akcijā, apmeklēju bērnudārzu "Kamolītis", kur iepazinu pirmsskolas skolotājas darbu no praktiskās puses, iesaistījos ēdiena gatavošanā un tiku pielikts pie salātu griešanas. Pagājušajā gadā akcijā nepiedalījos, bet šogad atkal nolēmu iesaistīties, dodoties uz kādu no Jelgavas skolām. 4. sākumskolu izvēlējos, jo tā ir viena no pilsētas lielākajām skolām, ar augsti novērtētu izglītības līmeni, pagājušā gada pilsētas izglītības kvalitātes Gada balvas "Zelta grauds" ieguvēja. Gribu saprast, kā klasē notiek pedagoģiskais process, iepazīt skolotāja darba "aizkulises", lai pēc tam varētu sniegt savus priekšlikumus skolotāju darba kvalitātes izvērtēšanā," skaidroja Rublis, ziņo izdevums Jelgavas Vēstnesis.

Pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv noskaidroja, ka domes priekšsēdētāja vietnieks skolā ieradās tūlīt pēc domes sēdes, un mācību priekšmets, klase un skolotāja, kuru "ēnot", tika izvēlēta nejauši no skolas vadības piedāvātā stundu saraksta. A.Rublis izteica vēlēšanos piedalīties dabaszinību vai mājturības stundā, taču politiķa viesošanās laikā šādas nodarbības nenotika, tāpēc tika izlemts par labu angļu valodai.

Rublis devās klasē, sasveicinājās ar bērniem angļu valodā, apjautājās, kā viņiem klājas, iepazīstināja ar sevi un apsēdās pirmajā solā, lai kopā ar bērniem piedalītos mācību stundā. Stundas tēma bija "Pilsēta" un skolotāja bērniem deva uzdevumu izveidot teikumus un pastāstīt par kādu pilsētas vietu. "Man bija laba sajūta, ka uz stundu atnāca politiķis. Tas bija interesanti," pēc nodarbības atzina ceturtklasniece Vanesa. Viņai piebalsoja pārējie klasesbiedri, sakot, ka bail neesot bijis, bet ciemiņa klātbūtne mudinājusi viņus labāk stāstīt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)