Banner 980x90

Jānis Baiks piedalīsies Valmieras jubilejas maratonā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks pieteicis dalību Valmieras maratona 7,5 km nūjošanās distancē. Trase ir veidota ainaviski skaista, vedot gar Gaujas Stāvajiem krastiem, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Kā uzsvēra Baiks, lēmums piedalīties ir izaicinājums. Sākotnēji bijusi iecere par skriešanu, taču, izvērtējot visus "par" un "pret", nolemts piedalīties tieši nūjošanā, kas kā distance maratonā būs jau otro gadu.

Valmieras maratona nūjošanas distance, atšķirībā no citiem "Bigbank Skrien Latvija" posmiem, ved pa speciāli izveidotu trasi gar skaistajiem Gaujas Stāvajiem krastiem un ir jau ieguvusi labi novērtējumu Latvijas nūjotāju vidū. Nūjošanas trase ir 7,5 km gara, un starts tiks dots plkst. 13.35.

Esot maratona namatēvam, Baiks ir izsūtījis ielūgumus arī citiem Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību domes priekšsēdētājiem 18.septembrī apmeklēt Valmieru, lai piedalītos paši vai atbalstītu sportistus un izbaudītu pasākuma atmosfēru. Arī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja ir aktīva nūjotāja.

"Jau desmito gadu Valmieras centrā pulcējas vairāki tūkstoši "Valmieras Maratona" dalībnieku – sākot no maziem bērniem līdz pat senioriem. Ik gadu arvien kuplāks paliek arī līdzjutēju pulks. Kāds ieradies, lai atbalstītu skrējējus, kāds apmeklē pasākumu intereses vadīts, bet cits rod motivāciju, lai jau nākamgad būtu starp dalībniekiem. Skrējēju gribasspēks un līdzjutēju atbalsts veido Valmierā neatkārtojamu gaisotni. Tas ir laiks, kad stundām, minūtēm, sekundēm un pat sekundes simtdaļām ir "cits" svars," stāsta Baiks.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs skolas un studiju gados nodarbojies ar futbolu un basketbolu, kā arī spēlējis šahu. Šobrīd Baiks aktīvi staigā un brauc ar velosipēdu.

Valmiera šogad  ir Latvijas sporta galvaspilsēta, jo 2016.gadā uzņemti vairāki plaša mēroga sporta notikumi: ultramaratons "Rīga – Valmiera", Latvijas IV olimpiāde, bet jau pavisam drīz - 10. Valmieras maratons. Jāpiemin, ka no 17. līdz 23.septembrim visā Latvijā norisināsies Eiropas Sporta nedēļa, un viens no tās pasākumiem būs Valmieras maratons.

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas ierosināta iniciatīva ar mērķi motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, veicināt sportošanu un fizisko aktivitāti, kā arī vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem veselībai, darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei. Vienkopus tiks pulcināti iedzīvotāji, valsts iestādes, sporta aprindas, pilsoniskās sabiedrības organizācijas un privātais sektors.

Lai veiksmīgi sagatavotos "Valmieras Maratonam", katru trešdienu plkst.19.00 Jāņa Daliņa stadionā sportot gribētāji ir aicināti uz bezmaksas skriešanas un nūjošanas nodarbībām treneru Jolantas Dukures un Santas Krasovskas vadībā. Informācija par treniņiem pa tālruni 29878192 (Jolanta).

Atgādinām, ka 18.septembrī notiks "Valmieras maratons", kas šogad atzīmē 10 gadu jubileju kopš tā atjaunošanas. Valmieras maratons reizē ir arī seriāla "Bigbank Skrien Latvija" 6.posms, kā arī Latvijas čempionāts maratonā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)