Banner 980x90

Gaidāma "Valmiera/ORDO" izšķirošā - septītā cīņa par čempiontitulu

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Otrdien, 31.maijā, plkst.19.30 Vidzemes Olimpiskajā centrā tiks aizvadīta "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas izšķirošā finālspēle sērijā starp "Valmiera/ORDO" un "VEF Rīga". Spēles uzvarētājs kļūs par Latvijas čempionu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja "Basketbola kluba Valmiera/ORDO" sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts starp "Valmiera/ORDO" un "VEF Rīga" ir neizšķirts 3-3, kas nozīmē, ka par Latvijas čempioniem kļūs komanda, kas izcīnīs uzvaru septītajā spēlē. Finālsērija sākās ar divām spēlēm Valmierā, kur abas komandas dalīja uzvaras uz pusēm. Turpinājumā spēlēs Rīgā vienu spēli uzvarēja "Valmiera/ORDO", bet otrā triumfēja "VEF Rīga", izlīdzinot rezultātu sērijā. Piektajā un sestajā spēlē komandas apmainījās ar uzvarām izbraukuma mačos, līdz ar to rezultāts sērijā kļuva 3-3.

"Valmiera/ORDO" šī būs iespēja izcīnīt pirmo čempiontitulu Valmieras basketbola vēsturē. Līdz šim komandas labākie sasniegumi bijuši Vara Krūmiņa vadībā, izcīnot trīs bronzas medaļas 2003., 2005. un 2013.gadā. Tomēr Roberts Štelmahers jau šobrīd uzlabojis šo rezultātu un otrdien noskaidrosies, vai valmierieši cels virs galvas čempionu kausu, vai pirmo reizi iegūs sudraba medaļas.

"VEF Rīga" centīsies izcīnīt savu piekto titulu. 2011., 2012. un 2013.gadā vefiešus līdz čempionu titulam komandu aizveda Ramūns Butauts, bet 2015.gadā "VEF Rīga" kļuva par čempioniem Nikolaja Mazura vadībā. Tāpat "VEF Rīga" divas reizes izcīnījusi Latvijas čempionāta sudraba medaļas.

Līdzjutēju interese par spēli ir ļoti liela un jau biļešu tirdzniecības pirmajās minūtēs visas sēdvietas tika izpārdotas. Tikpat ātri tika izpārdotas papildvietas un drošības apsvērumu dēļ vairāk apmeklētāji Vidzemes Olimpiskajā centrā netiks ielaisti, toties līdzjutējiem būs iespēja vērot spēli pie Vidzemes Olimpiskā centra, līdzjutēju teltī. Līdz ar to gaidāms grandiozs fanu atbalsts gan Vidzemes Olimpiskā centra tribīnēs, gan ārpus tām, izšķirošajā cīņā par čempionu titulu.

"Valmiera/ORDO":
Aizsargi: Kvameins Mičels, Armands Šķēle, Aigars Šķēle, Jānis Kaufmanis, Raimonds Gabrāns
Uzbrucēji: Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Ervīns Jonāts, Akselis Vairogs, Mārtiņš Vīņauds
Centri: Lauris Blaus, Dāvis Rozītis, Viktors Iļjins
Treneris: Roberts Štelmahers

"VEF Rīga":
Aizsargi: Pako Kruss, Entonijs Mailzs, Ingus Jakovičs, Artūrs Strēlnieks, Dāvis Geks
Uzbucējis: Jānis Bērziņš, Mareks Mejeris, Džošs Bostiks, Gilje Robio, Gregs Smits
Centri: Džošs Harelsons, Mārtiņš Meiers, Ričmonds Vilde
Treneris: Jānis Gailītis

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)