Banner 980x90

Fotostāsts: Plaukstas kā dzīves spogulis

Foto: Santa Kaupe
Foto: Santa Kaupe

Vidzemes Augstsolas studenti studiju kursā "Fotožurnālistika" radījuši vairākus vizuālos stāstus par sadzīvi, kā arī dzīvi pilsētā. Pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv piedāvā iespēju ieskatīties Vidzemes augstskolas studentu veidotajos fotostāstos. Piedāvājam aplūkot studentes Santas Kaupes veidoto fotostāstu "Plaukstas kā dzīves spogulis".

"Es satvēru tēta plaukstas. Tās pašas, kurās gan mazai esot, gan šobrīd meklēju patvērumu un atbalstu. Viņa plaukstas ir tik siltas, spēcīgas un mīļas. Tomēr, līdz ar siltumu, es jutu, ka tās ir jūtami raupjas un asas. Tas nav tāds raupjums, kas liek manām rokām atrauties, drīzāk liek tās pētīt un atcerēties visus tos dzīves notikumus, ar kurām tās ir saskārušās. Raugos uz tēta plaukstām un saprotu, ka katrai skrambai, asumam un retai ir savs stāsts, savs dzīves posms, kas tās ir veidojušas tieši tādas, kādas tās ir tagad. Plaukstas ir spogulis - viņa dzīves spogulis".

Vai mēs ikdienā apzināti aplūkojam savas plaukstas? Ja vien tā nav profesija – domāju, ka nē.

Raugoties uz šīm plaukstām, katrs veidos savus stāstus, savas interpretācijas un pieņēmumus. Apziņā tiks veidotas ilūzijas par cilvēku un uzburta viņa iespējamā identitāte. Es dodu tik maz, bet tajā paša laikā visu - spoguli.

Spogulis, kurš atspoguļo to, cik daudz šīs plaukstas spēj nest un to, cik daudz tās jau ir nesušas.

Tas ir viss, ko es Tev vēlos atklāt. Pavisam apzināti tik maz. Šobrīd nav svarīgi zināt, kas šie cilvēki ir man, kāda ir viņu ikdienas nodarbošanās, vai, kāds ir viņu dzīves stāsts. Stāsta atspulgs, lai paliek katra paša ziņā.

Es apstājos, ielūkojos šajos vispatiesākajos spoguļos un saprotu, ka viss ir citādāk. Rokas nav tikai rokas.

Iespējams, ka arī Tev es liku apstāties!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)