Banner 980x90

Fotostāsts: Divi vientuļnieki, divi gadalaiki

Foto: Silvija Reinholde
Foto: Silvija Reinholde

Vidzemes Augstsolas studenti studiju kursā "Fotožurnālistika" radījuši vairākus vizuālos stāstus par sadzīvi, kā arī dzīvi pilsētā. Pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv piedāvā iespēju ieskatīties Vidzemes augstskolas studentu veidotajos fotostāstos. Piedāvājam aplūkot studentes Silvijas Reinholdes veidoto fotostāstu "Divi vientuļnieki, divi gadalaiki".

Viņa juta to spēcīgāk nekā jebkad. Viņa juta vientulību auduma vāku grāmatās un atdzisušās tējas krūzēs. Vientulību veļu laika ieskautajos gausajos kokos un pelēcīgajā peļķu nokrāsā. Bet viņa bija tur- siltā istabā kaut kur pa vidu šīm pasaulēm, slēpjoties no apziņas par to, ka laiskās pastaigas čaukstošās zelta spīduma lapās nu ir beigušās, un sniedzoties pretim domām par pieputinātām kapucēm un apsnigušiem lieveņiem. Sapņainais skats negribīgi pievērsās vientuļajai ābelei dārzā, kura vēl pavisam nesen bija apsēta bāli sārtiem, nedaudz pārsalušiem āboliem. Ja visi sapņi piepildās sveču gaismā un sniega ielenkumā, tad šobrīd tiem zariem nav vairs nekāda pielietojuma. Tajā brīdī viņa saprata, ka sapņus piepildīs vien viņa pati. Viņa ņēma šķēres, kaudzi papīra lokšņu un vienu pa vienai sauca ziemas vēstnesi. Katru vēstnesi, kas katra atšķīrās savā formā, savā elegancē un dažādībā, viņa devās piesiet pie tikpat dažādiem un "cakainiem" zariņiem.

Viņa bija atradusi pati savu vientuļnieku un dāvāja tam mazus ziemas vēstnešus, sev uzdāvinot maza sapnīša piepildīšanos arī novembra dienā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)