Banner 980x90

Ērenpreisa jubilejas pastmarku prezentēs Mazsalacas pilsētas svētkos

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Latviešu velosipēdu zīmola izveidotāja Gustava Ērenpreisa jubilejas pastmarku prezentēs Mazsalacas pilsētas svētkos, aģentūru LETA informēja uzņēmumā Latvijas Pasts (LP).

LP organizētajā pastmarku dizaina konkursā uzvarējusī pastmarka, kas veltīta leģendārā latviešu velosipēda radītāja Gustava Ērenpreisa 125.jubilejai, tiks svinīgi prezentēta Mazsalacas pilsētas svētkos sestdien, 23.jūlijā. No plkst.9 līdz 17 Mazsalacas novada Kultūras centrā, Rūjienas ielā 1, notiks pastmarkas pirmās dienas zīmogošana, bet plkst.11 - prezentācijas pasākums ar pastmarkas dizaina autora Toma Rutkovska, LP, "Ērenpreisa" un Mazsalacas novada domes vadītāju līdzdalību.

Jaunā pastmarka izdota ievērojamā - 500 000 eksemplāru - tirāžā, un tās nominālvērtība ir 0,50 eiro, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī īpaša aploksne 1500 eksemplāros.

Jaunizdotā pastmarka uzvarēja LP un "Ērenpreisa" kopīgi rīkotajā pastmarku dizaina konkursā - sociālo tīklu balsojumā par to tika nodotas 1952 balsis. LP piektais pastmarku dizaina konkurss risinājās maijā un jūnijā, un tajā tika iesniegtas 210 dizaina skices, no kurām kompetenta grafiskā dizaina, filatēlijas un mārketinga profesionāļu žūrija konkursa finālam izvirzīja 30 darbu. Par finālam izvirzītajām pastmarkām sociālajos tīklos tika balsots 9097 reizes, un tas ir ievērojami - par 2712 balsīm - vairāk nekā iepriekšējā konkursā.

Rutkovskis pastmarkas prezentācijas laikā Mazsalacā saņems arī īpašu balvu - personalizētu "Ērenpreisa" zīmola velosipēdu.

Gustavs Ērenpreiss, kurš izveidoja leģendāro latviešu velosipēda zīmolu, dzimis 1891.gada 5.augustā Mazsalacā. "Ērenpreisa" zīmola pirmsākumi ir saistīti ar 1927.gadu, kad atvērts "G.Ērenpreis" velosipēdu fabrika un tirgū parādījās velosipēds "G.Ērenpreis Original". Jaunais velosipēds strauji iekaroja popularitāti, un 1931.gadā Ērenpreiss sāka velosipēdu rūpnīcas celtniecību, kas 1940.gadā tika atzīta par lielāko un modernāko velosipēdu ražotni Baltijā.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2016.gada 21.augustā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)