Dzeramais ūdens - veselīgs un arī garšīgs!

Karstā laikā cilvēkam ieteicams dienas laikā patērēt aptuveni 1-2  litrus vairāk ūdeni, nekā ierasts ikdienas ritmā. Tomēr jāatzīst, ka  brīžiem papildus šķidruma uzņemšana ir patiess izaicinājums  gribasspēkam. Tāpēc, lūk, pieci padomi, kā ar dažādām piedevām padarīt  ūdeni garšīgāku un vilinošāku dzērienu, tajā pašā laikā saglabājot tā  veselīgās īpašības.
Vasara - ogu laiks
Ūdenim pievienotās vasaras ogas padarīs dzērienu gardu un krāsaini  skaistu! Par to varējām pārliecināties arī Valmieras pilsētas svētku  laikā notikušajā dzeramā ūdens degustācijas pasākumā Vecpuišu parkā, kur  ikviens varēja ar dažādām ogu piedevām pagatavot savai gaumei  atbilstošāko ūdens dzērienu. Vien noteikti jāatceras, ka efekts būs  lielāks tad, ja vispirms glāzē saspiedīsi jeb sasmalcināsi ogas un tikai  tad pievienosi ūdeni, turklāt šādā veidā pagatavotās piedevas būs  iespējams pēc glāzes izdzeršanas vēlreiz papildināt ar ūdeni un iegūt  tādu pašu rezultātu!
Garšaugu devums
Piparmētra, arī timiāns vai liepziedi salikumā ar vēsu ūdeni dos  veldzi pat viskarstākajā dienā. Tam vēl var pievienot sagriezta gurķa  šķēles, kas vēl vairāk veicinās slāpju remdēšanu. Vēlams garšaugus  ūdenim pievienot iepriekšējā vakarā, bet no rīta pirms dzeršanas to  papildināt ar citrona vai laima sulu.
Ātrais variants - augļu sulas
Jebkuru augļu sulas pievienošana ūdenim uzlabos tā garšu un arī  krāsu. Kā vislabāko variantu speciālisti iesaka izmēģināt dzērveņu,  granātābolu, vīnogu, ābolu, kā arī apelsīnu sulas. Vien jāņem vērā, ka  vajadzētu būt ievērotai proporcijai - viena daļa sulas pret piecām daļām  ūdens. Turklāt organismam noteikti labvēlīgākas būtu svaigi spiestās  augļu sulas, nevis tām, kuras papildinātas ar cukuru.
Ledus variācijas
Dzert gāzētu vai negāzētu ūdeni ir gaumes jautājums, bet statistika  liecina – ja runa ir par vēlamo ūdens temperatūru, tad vairums lietotāju  dod priekšroku atdzesētam dzērienam. Lai to panāktu, protams, palīdz  ledus, taču arī to var izmantot ūdens uzlabošanas nolūkā. Proti,  sasaldēt gabaliņos var ne tikai ūdeni, bet arī dabīgo tēju, augļu sulas,  ogas un garšaugu lapas. Šādā veidā dzēriens iegūs vēlamo temperatūru un  citādāku, vilinošāku izskatu.
