Banner 980x90

Dzeramais ūdens - veselīgs un arī garšīgs!

Karstā laikā cilvēkam ieteicams dienas laikā patērēt aptuveni 1-2 litrus vairāk ūdeni, nekā ierasts ikdienas ritmā. Tomēr jāatzīst, ka brīžiem papildus šķidruma uzņemšana ir patiess izaicinājums gribasspēkam. Tāpēc, lūk, pieci padomi, kā ar dažādām piedevām padarīt ūdeni garšīgāku un vilinošāku dzērienu, tajā pašā laikā saglabājot tā veselīgās īpašības.

Vasara - ogu laiks

Ūdenim pievienotās vasaras ogas padarīs dzērienu gardu un krāsaini skaistu! Par to varējām pārliecināties arī Valmieras pilsētas svētku laikā notikušajā dzeramā ūdens degustācijas pasākumā Vecpuišu parkā, kur ikviens varēja ar dažādām ogu piedevām pagatavot savai gaumei atbilstošāko ūdens dzērienu. Vien noteikti jāatceras, ka efekts būs lielāks tad, ja vispirms glāzē saspiedīsi jeb sasmalcināsi ogas un tikai tad pievienosi ūdeni, turklāt šādā veidā pagatavotās piedevas būs iespējams pēc glāzes izdzeršanas vēlreiz papildināt ar ūdeni un iegūt tādu pašu rezultātu!

Garšaugu devums

Piparmētra, arī timiāns vai liepziedi salikumā ar vēsu ūdeni dos veldzi pat viskarstākajā dienā. Tam vēl var pievienot sagriezta gurķa šķēles, kas vēl vairāk veicinās slāpju remdēšanu. Vēlams garšaugus ūdenim pievienot iepriekšējā vakarā, bet no rīta pirms dzeršanas to papildināt ar citrona vai laima sulu.

Ātrais variants - augļu sulas

Jebkuru augļu sulas pievienošana ūdenim uzlabos tā garšu un arī krāsu. Kā vislabāko variantu speciālisti iesaka izmēģināt dzērveņu, granātābolu, vīnogu, ābolu, kā arī apelsīnu sulas. Vien jāņem vērā, ka vajadzētu būt ievērotai proporcijai - viena daļa sulas pret piecām daļām ūdens. Turklāt organismam noteikti labvēlīgākas būtu svaigi spiestās augļu sulas, nevis tām, kuras papildinātas ar cukuru.

Ledus variācijas

Dzert gāzētu vai negāzētu ūdeni ir gaumes jautājums, bet statistika liecina – ja runa ir par vēlamo ūdens temperatūru, tad vairums lietotāju dod priekšroku atdzesētam dzērienam. Lai to panāktu, protams, palīdz ledus, taču arī to var izmantot ūdens uzlabošanas nolūkā. Proti, sasaldēt gabaliņos var ne tikai ūdeni, bet arī dabīgo tēju, augļu sulas, ogas un garšaugu lapas. Šādā veidā dzēriens iegūs vēlamo temperatūru un citādāku, vilinošāku izskatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)